850 Bin'den, 160 Milyon Dolara kadar koy alabilirsiniz...

Türkiye kıyılarında pek çok koy var. Ancak ağırlıklı olarak Marmaris, Finike, Bodrum, Dikili Çandarlı, Foça, Urla ve İzmir Menderes'tekiler satışa çıkarılıyor. Bu koyların fiyatı ise sahip oldukları arazinin büyüklüğüne ve konumlarına göre değişiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
850 Bin'den, 160 Milyon Dolara kadar koy alabilirsiniz...

Örneğin, 6 bin metrekare civarında araziye sahip küçük koyların fiyatı 850 bin ile 2 milyon 600 bin lira arasında değişiyor. 50-60 dönüm ve daha büyük arazisi bulunan büyük koylar içinse 5 milyon euro, hatta 160 milyon dolar gibi fiyatlar telaffuz ediliyor. Tabii bu fiyatların çoğu yapılacak sıkı pazarlıklarla düşürülebiliyor.

 

Bilindiği gibi, Türkiye'de yabancılar doğrudan arazi satın alamıyor. Ancak emlakçılar, en az iki Türkün bir araya gelip şirket kurarak, söz konusu araziyi bu şirket adına satın aldıktan sonra yabancılara devredebildiklerini söylüyor.

 

MÜŞTERİLERİ FARKLI...

Emlakçılar, en çok yat veya çekek yeri arayan acente sahiplerinin koy aradığını söylüyor. Son zamanlarda marina yapmak için özel koy arayanların sayısı da artmış. Emlakçıların portföyünde bulunan koyların ağırlıklı olarak yatırımcılara yönelik olduğu görünüyor. Yatırıma yönelik koyların çoğu ise sit alanı içinde bulunuyor.

Gökova Akbük

Gökova Akbük'te, 1.471 ile 6 bin 674 metrekare olmak üzere iki parselden oluşan 8 bin 145 metrekarelik koy satılık. Arazi istenirse parsel parsel de satın alınabiliyor. Denize 105 metre cephesi bulunan koyda 250 adet yetişkin zeytin ağacı var. Doğal sit alanı içindeki araziyi, yat-çekek yeri olarak veya muhtelif amaçlı kullanmak mümkün. 850 bin lira istenen koy için pazarlık payı olduğu belirtiliyor.

 

Bozburun

 Marmaris'e araçla 50 dakikalık mesafede bulunan Bozburun'da, 20 bin metrekare arazisi bulunan resmi tapulu koy satılık. Muhtelif amaçlar için kullanıma uygun olan arazi, denize sıfır konumda. Sahipleri koy için 1 milyon 500 bin lira istiyor.

 

Selimiye

Marmaris'in Selimiye Köyü'nde denize sıfır ve yüzde 10 eğime sahip koy satılık. Selimiye manzaralı koy iki adet parselden oluşuyor. Yan tarafı hazine arazisi olan koyun elektrik, su gibi altyapıları hazır. 6 bin 360 metrekarelik koy, 18 maddeden oluşan ve 2005 yılından beri halen yürürlükte olan, Muğla ili sınırları içinde yer alan, özel çevre koruma bölgelerine ait, 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planlarındaki kırsal yerleşim alanlarına ilişkin geçiş dönemi yapılaşma koşulları hakkındaki yönetmelik kriterlerine uygun. Sahipleri, bu koy için 2 milyon 600 bin lira istiyor.

 

Selimiye Erle Koyu

 Marmaris Selimiye Köyü girişindeki Erle Koyu'nda denize sıfır üç parselden oluşan arazi sahipleri tarafından satışa çıkarıldı. Arazinin yeri ve tespiti için açılan dava sonucunda iki parsel Hazine'ye devredilmiş. 1937 yılında Cumhuriyet tapusu verilen arazi bölünmesine rağmen, halen sahiplerin elinde 7 bin 659, 3 bin 676 ve 2 bin 757 metrekare olmak üzere toplam 14 bin 92 metrekarelik alan bulunuyor. Rodoslu aile, Erle Koyu'ndaki arazi için 3 milyon 500 bin lira istiyor. İki parseli sit alanı kapsamında olan araziyi satın alacak kişi veya kişiler, Hazine'ye bırakılmış parselleri, sınır komşu öncelik hakkını gözeterek kiralama veya satın alma yoluna gidebilir. Böylece kullanım alanı 45 bin metrekareye çıkarılabilir. Emlakçılar, arazide turistik tesis yapılabileceği görüşünde.

 

Marmaris Gebekse Koyu

 Marmaris'e araçla 45 dakikalık mesafede bulunan Gebekse Koyu, denize sıfır konumundan başlayarak gerilere doğru genişliyor. Resmi şahıs tapusu bulunan arazinin satışı için herhangi bir sorun bulunmuyor. 121 bin metrekarelik arazinin arka parseli ise devlet ormanıyla sınırlı. Kısmen kayalık, meyilli ve deniz manzaralı olan koy, yatırım için oldukça uygun. Bulunduğu yerde bir başka emsali bulunmadığı için özel bir konuma sahip. Sahipleri, bu arazi için 9 milyon lira istiyor.

 

Finike

Finike yakınlarındaki koyda bulunan 45 bin metrekare arazi satılık. Denize yakın olan ve arsa tapusu bulunan araziye, elektrik, su ve telefon hattı gelmiş. Yolu da bulunan arazi için 1 milyon 800 bin euro isteniyor.

 

Türkbükü

Bodrum Türkbükü'nde, 180 dönüm projeli denize sıfır koy satışa çıkarıldı. Koydaki arazi yüzde 15+30 turizm+konut imarlı. Yolu, suyu, elektriği dahil her türlü altyapısı bulunan koyun denizi de oldukça temiz ve berrak. Arazinin denizle birleştiği yerlere yat veya tekne yanaşması için iskele yapmak mümkün. Koyun sahipleri 35 milyon dolar istiyor.

 

Gökburun

Bodrum Türkbükü Gökburun mevkiindeki özel koy satılık. 208 dönüm araziye sahip olan koyun turizm imarı içinde olduğu belirtiliyor. Temiz ve berrak bir denize sahip olan koyda, yat ve teknelerin yanaşması için iskele yapım izni alınabilir. Sahipleri, koy için 135 milyon dolar fiyat belirlemiş.

 

Bodrum

Bodrum'da,59 dönümlük koy satılık. Yüzde 15+30 turizm+konut imarlı koyda yol, elektrik ve su altyapısı bulunuyor. Koyun deniz kıyısına yat veya tekne yanaşması için iskele yapmak mümkün. Sahipleri arazi için 5 milyon euro istiyor.

 

Yalıkavak

 Geriş Bodrum Yalıkavak Geriş'te 58 dönüm araziye sahip koy satılık. Yüzde 15+30 turizm+konut imarlı koy için sahipleri 15 milyon euro fiyat biçmiş. Koyda yol, su ve elektrik altyapısı bulunuyor.

 

Gündoğan

Bodrum Gündoğan mevkiindeki 50 dönüm koy sahipleri tarafından satışa çıkarıldı. Yüzde 15+30 turizm ve konut imarlı koy için 15 milyon dolar isteniyor. Denizi temiz ve berrak olan koyda yol, su ve elektrik altyapısı bulunuyor.

 

Kıyıkışlacık

 Bodrum Kıyıkışlacık'ta içinde iki ayrı koy bulunan 1.650 dönüm arazi satışa çıkarıldı. Yüzde 15+30 imarlı olan koyda, turizm yatırımı için 4 kata kadar için imar izni bulunuyor. Denize sıfır iki ayrı koyu bulunan arazi için sahipleri 160 milyon dolar istiyor.

 

Cennet Koyu

Bodrum Türkbükü'ndeki Cennet Koyu da satışa çıktı. 11 ve 43 dönümlük iki parsel araziye sahip olan koyun turizm imarı içinde olduğu belirtiliyor. Sahipleri Cennet Koyu için 46 milyon dolar istiyor.

 

Hayıtlı Koyu

 İzmir Dikili-Çandarlı arasındaki S.S. Hayıtlı Koyu Turizm Geliştirme Kooperatifi'ne ait 130 bin metrekarelik arazi satılık. Müstakil tapulu ve imarlı olan koyun 200 metre sahili bulunuyor. Denizden 20-25 derece meyille yükselen koy arazisinin tam ortasından Çandarlı-Dikili asfalt yolu geçiyor. Koyun hemen karşısında Kalem ve Garip adaları bulunuyor. 10 milyon 500 dolar istenen koy için pazarlık payı olduğu belirtiliyor.

 

Foça

İzmir Foça'ya 5 kilometre uzaklıktaki 32 bin metrekarelik araziye sahip özel koy satışa çıkarıldı. Yüzde 40 turizm imarlı olan koyun, 5 yıldızlı bir otel, tatil köyü veya devremülk için uygun olduğu belirtiliyor. Üst sınırından Foça-İzmir asfaltı geçen arazide, geçici olarak kamping yapılıyor. Elektrik ve içme suyu gibi altyapı çalışmaları hazır olan koy için sahipleri 3 milyon euro istiyor. Ancak aracı olan emlakçı pazarlık yapılabileceğini belirtiyor.

 

Urla

 İzmir'den 40, Urla'dan ise 16 kilometre asfalt yolla giderek ulaşılabilen satılık koy, 61 dönüm araziye sahip. Koyun içine kadar asfalt yol var. Elektrik altyapısı bulunan koy için 3 milyon euro isteniyor. Ancak aracılık yapan emlakçı, pazarlık payı olduğunu söylüyor. Zeytin ağaçları ve içme suyu kaynakları bulunan arazinin denize 400 metre cephesi bulunuyor.

 

Menderes Kargacık Koyu

 İzmir Menderes'teki Kargacık Koyu sahipleri tarafından satışa çıkarıldı. 77 bin 500 metrekare araziye sahip olan koyun denize 650 metre cephesi ve 200 metre de kumsalı bulunuyor. Kuşadası, Çeşme ve Gümüldür'den yapılan günlük yat seferlerinin bir durağı olan koy için 1 milyon 500 bin dolar isteniyor. Arazide günlük 200 ton kapasiteli kaynak suyu ve elektrik altyapısı bulunuyor. (Para Dergisi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.