‘Tripadvisor' silahı ile otelcilere şantaj yapılıyor

The Times gazetesinde yayımlanan bir Habere göre, birçok otel müşterisi, ‘Tripadvisor Otel Değerlendirme’ silahını kullanarak, otelcilerden özel indirim veya farklı tavizler talep ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
‘Tripadvisor' silahı ile otelcilere şantaj yapılıyor
Tripadvisor otel, tatil değerlendirme sitesi ve tatilcilerin buluştuğu sosyal medya sayfaları, kimi uyanık müşterilerin eline istemeyerek bir silah vermiş oldu. Ne var ki birçok müşteri, bu silahu kötü amaçlarla da kullanıyor.
Tripadvisor’un kendi internet sitesinde de çıkan habere göre, kimi otelciler bu konuda Times gazetesine geniş bilgi verdiler.
 
“Ücretsiz yemek”, “konaklamada yüzde 50 indirim” gibi karşılıksız taleplerde bulunan kimi kötü niyetli müşteriler, taleplerini yerine getirilmediği takdirde, otel hakkındaTripadvisor sitesinde çok kötü yorumlar yazacaklarını ve oteli tek yıldızla değerlendirecekleri tehdidinde bulunuyorlar.
 
Bu tür gelişmeleri çok ciddi bir tehdit olarak algılayan otelciler, böyle bir ne yapacaklarını tam olarak bilmediklerini dile getiriyorlar.
 
Tripadvisor ise, kendi sitesinde bu tür olaylarda, otelcilerin kendilerine haber vermelerini tavsiye ediyor ve sitesinde şöyle bir açıklamada bulunuyor: “Tripsadvisor olarak bu tür gelişmeleri ciddiyetle takip ediyoruz ve araştırmalarımızı yapıyoruz. En ufak şüphede bu tür kişilerin sitemizde bir daha yorum yapmalarını yasaklayabiliyoruz. Sitemizin şantaj veya tehdit gibi kötü amaçlara hizmet etmesine izin vermeyiz”
 
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.