80 bin Euro'ya 80 günde dünya turu

Corendon, 2010'da satışa sunacağı yeni projeyle 80 kişiyi, 80 günde dünya turuna çıkaracak.Avrupa’da çocuklar evden gittikten sonra çiftlerin boşanma oranı yüzde 75 oranında artıyormuş. Bu araştırmayı, bir istatistik kurumundan değil, Corendon Group Kurucu Ortağı Atilay Uslu’dan öğreniyoruz.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
80 bin Euro'ya 80 günde dünya turu

İki Türk ortak tarafından Hollandalı ve Belçikalı turistlere Türkiye’de tatil satmak amacıyla kurulan Corendon şirketinin 10’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle Amsterdam’da Türk gazetecilerle bir araya gelen Corendon yetkilileri, yaptıkları araştırmaları anlattıklarında, hiçbir şeyi şansabırakmadıkları da anlaşılıyor. İnsanlar nasıl yaşar, hangi partiye oy verir, hangi gazeteleri okur, hepsini araştırınca boşanma istatistiklerine de bakmışlar.

YALNIZ KALAN YAŞLILAR

Atilay Uslu, 10’uncu yıldaki pek çok yeni yatırımla birlikte ilginç bir turun da haberini veriyor: 80 bin Euro’ya 80 günde dünya turu! “Kim80 gün boyunca tatil
yapmak ister ki?” diye soracak oluyoruz, işte o zaman ortaya çıkıyor. 65 yaş
üzerinde, eşini kaybetmiş ya da ayrılmış, çocukları da kendi hayatlarını kurmuş Avrupalılar bu tür tatiller için öncelikli hedef kitle. Şu anda Hollanda’da çocukları evden gitmiş 350 bin çiftin karı-koca baş başa yaşadığını, 900 bin yaşlının da yalnız yaşadığını söyleyen Uslu, 16 milyon nüfuslu Hollanda’da 707 bin kişinin üst gelir düzeyinde olduğunu söylüyor.

Ağır bavullar konteyner ile taşınacak

Corendon, bu turu daha önce de gerçekleştirmek istemiş, ancak Fildişi-Şili arasındaki 4.5 saatlik uçuşa, ellerindeki uçakların menzili yetmemiş.
Şimdi yeni gelecek uçaklarla bu seyahati gerçekleştirecekler. Durak bu kadar çok olunca tatilcilerin 30 kilogramlık bavullarının her ülkeden aldıkları
hediyeliklerle Avustralya’ya gelindiğinde 200 kg olacağını hesaplamışlar. Bunun önlemi de şöyle alınmış. Avusturalya’ya gelindiğinde bavullar konteyner’e yüklenip Hollanda’ya gönderilecek. Tatil bittiğinde herkes bavulunu ülkesinden alıp evine gidecek!

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.