50 yıl sonra tatiller nasıl olacak?

Seyahat şirketi EasyJet’in akademisyenlerle hazırladığı ‘Seyahatin Geleceği Raporu’nda 2070’te tatil kültüründe yaşanacak teknolojik değişimler öngörüldü.

26/03/2023 22:05
50 yıl sonra tatiller nasıl olacak?

Hazırlanan bir rapora göre tatil kültürü 50 yıl içinde değişecek. Pasaport yerine kalp atışı değerleri geçerli olacak, turistik yerlerde zamanda yolculuk yapılacak.

Seyahat şirketi EasyJet’in akademisyenlerle hazırladığı ‘Seyahatin Geleceği Raporu’nda 2070’te tatil kültüründe yaşanacak teknolojik değişimler öngörüldü.

İşte dünyayı bekleyen o yenilikler:

BİYOMETRİK PASAPORT

Havalimanına varış için trafik çilesini dikey kalkış ve iniş yapabilen hava taksileri bitirilebilecek. Havalimanlarında güvenlik kapısından geçişte pasaport yerine, biyometrik pasaportlar geçerli olabilir. Bu pasaport, kalp atışı, parmak izi gibi biyometrik bilgileri içerecek.

Yolcuların vücut şekline, kilosuna göre kişiselleştirilebilir uçak koltukları olacak. Gidilen yerdeki dili anlamak için dilleri birbirine tercüme eden bir işitme cihazı kullanılabilecek.

BAVULLAR TARİH OLUYOR

Kalınan oteldeki odalar, yatağın sertliğini, sıcaklığını konuğun odaya girmeden önce istediği gibi ayarlayabileceği şekilde akıllı olacak.

Üç boyutlu yazıcılar otel büfelerinde ve odalarında yer alabilecek. İstenilen yemeği bu yazıcılar basacak, yemek israfı önlenecek. Ayrıca bu yazıcılar ile tatilciler kıyafetlerini odalarında bastırabilecek ve bu kıyafetler giderken bırakılarak bir sonraki konuk için dönüştürülebilecek. Yani bavul taşımaya gerek kalmayacak.

Turistik yerleri rehberden dinlemek tek seçenek olmayacak. Sanal gerçeklik gözlükleri ve özel kıyafetler ile gezilen tarihi yerlerde zaman yolculuğu deneyimi yaşanabilecek.

HAVALİMANINDA RETİNA TARAMASI

Güvenlik kapılarında, yüz tanıma teknolojisine sahip tarayıcılar olacak ve kuyruk derdi son bulacak. Gazetevatan'da yer alan habere göre, biyometrik verileriniz dünyanın her yerinden erişilebilecek bir buluta kaydedilecek.

Biyometrik pasaport, nabız, kalp atışı, parmak izi gibi kişiye özel bilgileri içerecek. Uçak içi eğlence doğrudan gözlere yansıtılabilecek. Koltuklar kişiselleştirilebilecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.