50 bin İsrailli turist, Türkiye’den vazgeçti...

İsrail’in Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara adlı Türk gemisine operasyon düzenlemesinin ardından, Türkiye’ye gelmesi planlanan 50 bin İsrailli turistin rezervasyonları askıya alındı. İsrail’den Türkiye’ye düzenlenecek olan gemi seferleri de iptal edildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
50 bin İsrailli turist, Türkiye’den vazgeçti...
Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara adlı Türk gemisine İsrail’in operasyon düzenlenmesinin ardından, İsrailli turistler de Türkiye tatilini iptal etmeye başladı. İlk olarak Bodrum’a gelmesi planlanan 15 bin turistin rezervasyonları süresiz olarak ertelendi. Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde de yaklaşık 35 bin İsrailli turistin rezervasyonları askıya alındı. Alanya’ya İsrailli turist getirecek gemi seferleri de iptal edildi.
Zaten kriz vardı İsrail’den Dalaman ve Milas-Bodrum havalimanlarına yapılan uçak seferlerinin iptal edildiği, İsrail’deki tur operatörlerinin Türkiye’ye turist göndermekten vazgeçtiği, yaklaşık 35 bin kişinin Marmaris’teki rezervasyonlarının askıya alındığı açıklandı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölge Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Nejat Özbozdağ, “İsrail pazarında zaten bir kriz vardı. Bu kriz tam olarak atlatılamamıştı. Bu yıl daha önceki rakamların en azından yarısını yakalayabilme ümidiyle başlamıştık” dedi. Haftada 2 uçak İsrailli turistleri Türkiye’ye getiren Brontes Travel Seyahat Acentesi’nin Bodrum Müdürü Yüksel Aslan, şu bilgileri verdi:
"Bodrum’da, politik sorunlar nedeniyle zaten az sayıda İsrailli turist var. İsrailli acentelerle yapılan görüşmelerde, 20 Haziran’da başlayacak olan rezervasyonlar için, haftada 2 uçak Bodrum’a inecekti. İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Türkiye tehlikeli ülke, yani seyahat etmeye uygun olmayan ülke’ denildi. Türkiye’deki İsrailli turistleri geri çağıran İsrail hükümeti, yapılacak seferlerin de süresiz olarak durdulmasını istedi.” Gemi seferleri Marmaris Liman İşletmeleri Genel Müdürü Şükrü Tugay da “Marmaris’e bugün gelecek olan ‘Royal İris’ isimli İsraillileri taşıyan yolcu gemisinin seferi iptal oldu.
Yıl boyunca gelecek İsrailli yolcuları taşıyan 20 geminin seferleri de iptal edildi” dedi. THY günde 3 defa uçuş yapıyor ek sefer de gündemde İSRAİL’e günde 3 sefer düzenleyen Türk Hava Yolları (THY) dün uçuşlarını iptal etmedi. Hava sahasının kapanması veya uçuşların iptal edilmesinin söz konusu olmadığını söyleyen yetkililer, “İsrail’e uçuşlar normal günlerde 3 defa yapılıyor. Son gelişmelerle İsrail vatandaşlarının ülkelerine dönmesi için ise ek sefer de konulabilir” dedi . (DHA) 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.