5 yıldızlı otellerin ardından apartları da doldurdular

Avrupa’daki enerji krizi ve Rusya- Ukrayna savaşından sonra Antalya’ya artan talep, 5 yıldızlı otellerin ardından apart otellerde de önemli bir yoğunluk oluşturdu. Her yıl ekim, kasım aylarında sona eren apart otel sezonu bu kez kış boyunca devam edecek.

20/11/2022 22:23
5 yıldızlı otellerin ardından apartları da doldurdular

Turizm sezonunun son günleri yaşanırken, Antalya şehir merkezi ve tatil bölgelerindeki apart oteller ve pansiyonlar hâlâ dolu. Hürriyet'te yer alan habere göre, turizmcilere göre yıl sonuna doğru bu beklenmedik talep artışının birkaç sebebi var. Dünya spor kulüplerinin devre arası kampları için Antalya’yı tercih etmeleri, Avrupa’daki enerji krizi ve Rusya- Ukrayna seferberliğinden sonra Antalya’ya artan talep, mevcut tatil rezervasyonlarının uzatılması gibi nedenlerle otellerdeki yoğunluk, yılın tamamına yayıldı.

Ayrıca Antalya’ya uzun süreli gelip, Konyaaltı, Muratpaşa, Alanya ve Döşemealtı’ndaki bazı mahalleler ikamet iznine kapatılınca ev bulmakta zorlanan yabancılar da bu süre zarfında otellerde konaklamaya başladı. Hal böyle olunca her yıl ekim, kasım aylarında sona eren apart otel sezonu bu kez kış aylarında devam etmesi bekleniyor.

DEVRE ARASINDA TERCİH ANTALYA

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin, bölgedeki son duruma ilişkin şöyle bilgi verdi: “Şu anda Antalya’daki birçok apart otel dolu durumda. Sık sık inen uçaklarla birlikte bazı bölgelerde doluluk yüzde 100’e ulaştı. Bunun bir nedeni dünyadaki tüm takımların devre arasında Antalya’yı tercih edecek olması.

Bu ayki Dünya Kupası’ndan dolayı özellikle Belek, Lara, Kundu, Konyaaltı ve Antalya’nın doğu tarafındaki otellerimiz bir doluluk yaşayacaklar. Şu anki öngörümüz bu şekilde. Bu bölgelerdeki apart otel işletmecileri ekim ya da kasımda otellerini kapatırlardı. Ama şu an geldiğimiz durumda doluluğu, 3 ile 6 ay arasında uzatmış durumdalar.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.