5 yıldızlı otelin çalışanları aylardır maaşlarını alamıyor

İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan 5 yıldızlı Aria Claros Beach & Spa Resort Hotel'in çalışanları, 4 aydır maaşlarını alamıyor.

12/01/2020 20:45
5 yıldızlı otelin çalışanları aylardır maaşlarını alamıyor

Dört aydır maaşlarını alamayan işçiler, “Bugün git, yarın gel” diye dört aydır oyalandıklarını ifade ettiler. Otel çalışanları, “Otelin el değiştirdiği 2016 yılından beri birçok insan maaşlarını almıyor. İki bin kapasiteli ve her sezonunda neredeyse tamamı dolan bir otelin çalışanlarına maaşını vermemesi mümkün mü?” dediler.

İzmir’in Menderes ilçesinde 2016 yılında el değiştirerek ismi Aria Claros Beach & Spa Resort olan ve tek kişilik fiyatı bir gece en az 350 TL’den başlayan otel, çalışanlarının maaşlarını aylardır vermiyor. Dört aydır maaşlarını alamayan işçiler, mağdur olduklarını söylediler.

ÜST KADEMENİN MAAŞI YATIYOR, ALT KADEMENİN MAAŞI YATMIYOR

Esra Tokat imzalı habere göre, isimlerini vermek istemeyen eski otel çalışanları, üst kademedeki otel çalışanlarının maaşlarının düzenli olarak yatırıldığını ancak kendileri gibi alt kademede çalışan garson, temizlikçi, resepsiyonist gibi çalışanların maaşlarının yatırılmadığını kaydederek, “Onların gönülleri hoş tutuluyor. Olan bize oluyor” dediler.

Dört aydır maaşları yatmayan işçiler, “Genel Müdür, yönetici kim varsa hepsiyle konuştuk. Hepsi de bugün git yarın gel, kısa zamanda yatacak diye diye ertelediler” diye konuştu. Hala maaşlarını alamayan işçiler, “Müdürler ile görüştüğümüzde artık bizi patrona yönlendiriyorlar. Patron yatırmıyorsa biz ne yapabiliriz? Diye söylediler. Ancak bizim patron ile görüşme ihtimalimiz yok. Ona ulaşamıyoruz. Telefon numarasını bile bilmiyoruz. Bu yüzden de elimiz kolumuz bağlanıyor" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.