5 Yıldızlı Otel Kavgası!

Giresun Valisi Hasan Karahan’ın il genel meclisine öneride bulunduğu İl Özel İdare hizmet binası inşaatının 5 yıldızlı otel yatırımına dönüşsün teklifi tartışmaları sürüyor.

31/12/2019 23:40
5 Yıldızlı Otel Kavgası!

Giresun Valisi Hasan Karahan’ın il genel meclisine öneride bulunduğu İl Özel İdare hizmet binası inşaatının beş yıldızlı otel yatırımına dönüşsün teklifi tartışmaları sürüyor.

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi’nin ve İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel’nin destek açıklamalarla verdiği otel projesine CHP’den eleştiri geldi.

Turizm amaçlı otel yatırımına değil ancak kamu yararına yapılan bir inşaatın hülle yoluyla otele dönüştürülmesine karşı çıktıklarını belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Burak Beştaşoğlu, kamu zararı oluşturulduğunu ileri sürdü. CHP Merkez İlçe Başkanı Beştaşoğlu yaptığı açıklamada “Kamu yararı gözetilerek alınan yüksek kat hakkı, ticari amaçlı olarak hülle yoluyla devredilmek istenmektedir. Bu konudaki itirazımızın sebebi şudur. Bizim yatırım ve yatırımcıya asla itirazımız olamaz. Ama yanlışlığı da değerli Giresun hemşerilerimizle paylaşmak isterim.

Kamu yararı gözetilerek kullanılan yüksek kat hakkını, ticari yarar için hülle yoluyla devretmesini hangi mantıkla açıklanacaktır.

Madem İl Özel İdaresinin böyle bir binaya ihtiyacı yoktu neden yapıldı? Madem otel olacaktı neden otel olarak başta planlanmadı? İl Özel İdaresinin hizmet verebileceği başka bir yer ya da bina planlandı mı? Planlandıysa neresi? Binanın otele dönüştürülmesiyle oluşacak kamu zararının sorumlusu kim ya da kimlerdir? Turizmin gelişmesi için oteli zaruri görenler dolgu alanlarının bir an önce belediyeye devredilmesi ve bu alanların Giresunlular ve turistler için birer cazibe merkezi olmasının önünü ne zaman açacaklar ve buna nasıl bir katkıda bulunacaklar? Bu soruların cevaplarını sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Otel arazisi bulunmadığı için bu yöntemin kullanıldığını ileri sürenlere de cevap veren Beştaşoğlu, “Şenlik alanı olarak kullanılan alanda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otel için turizm merkezi alanı imar planı hazırlanmıştır. Maalesef taşınma kararı açıklanan kapalı cezaevi alanında bu iş için daha güzel planlanarak hazırlanabileceğini hatırlatalım” diye konuştu.

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, ise bu konuda son kararı il genel meclisinin vereceğini hatırlatarak mecliste gereken çalışmaların yapılacağını ifade etti.

İHA

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.