5 yılda 5 otele çıkacak

Astoria AVM ile tanınan Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, bu yıl içinde satın aldıkları Kuruçeşme Arena arazisine Avrupa’nın en lüks otelini yapmayı planladıklarını belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
5 yılda 5 otele çıkacak
Astoria rezidansta by Kempinski ile  Maçka Residences’da Interior Design by Armani, Bodrum’da Mandarin Oriental ile proje geliştirmeye devam eden Aşçı, “Bodrum’da Mandarin Oriental’i yaptığımız işbirliği sayesinde Bodrum’un bilinirliği daha da arttı.

Bodrum’un bilinirliğini artırdı

Dünyanın ileri gelen zenginleri artık İstanbul ve Bodrum’u daha çok konuşur hale geldi. Bu yaz inanılmaz derecede yabancı akını vardı Bodrum’da. Bu Mandarin Oriental ile yaptığımız tanıtım çalışmaları sonucunda gerçekleşti. Bodrum’daki otel projesinin 2013 sonu 2014 başı gibi açılacağını söyleyen Aşçı, “102 odalı lüks bir tatil oteli olacak. Odaların en küçüğü 70 metrekareden başlayıp 550 metrekareye varan kral daireleri yer alacak. Odaların hepsi bahçeli ve havuzlu olacak. İstanbul’da ki otelde ise yerin altında toplantı alanları, SPA alanları, spor merkezleri ve otoparkları hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Dünya sosyetesinin düğünlerini Türkiye’deki otellerine çekecek
Şu anda hiç oteli olmayan  gruplarının Bodrum ve İstanbul’a iki otele sahip olacağını aktaran Aşçı, önümüzdeki 5 yıl içinde ise 2 -3oteli daha bünyelerine katmayı planladıklarını böylece toplam 5 otele ulaşmayı düşündüklerini dile getirdi. Bu otellerden birinin İstanbul’da diğerlerinin ise Ankara ve İzmir’de yapmayı planladıklarını kaydeden Aşçı, “Şehir otelciliğinde talep çok fazla olduğu için bu alana yoğunlaştık” dedi.

Türkiye’nin artık dünya çapında tanınan bir ülke haline geldiğini Hintlilerin bile düğünlerini Türkiye’de yaptığını aktaran Aşçı, “Bodrum’u da yabancılar düğün için artık çok fazla tercih ediyor. Önümüzdeki yıllardan Uzakdoğu’dan Amerika’ya kadar birçok ülke zenginleri düğün ve eğlenceler için Bodrum ve İstanbul’u tercih edecek” dedi. Vedat Aşçı, kendilerinin de İstanbul ve Bodrum’da yapacakları iki projede düğün, davet ve toplantı etkinlikleri için yer ayıracağını söyledi.

Yeni rezidanslar yapacak
Armani tarafından tasarlanan Maçka  Residences’ın önümüzdeki ekim ayı içinde hizmete açacaklarını söyleyen Vedat Aşçı, yüzde 90’nı satılan projede fiyatların ise1.5 milyon dolar 5-6 milyon dolar arasında değiştiğini kaydetti. İstanbul’un iyi lokasyonlarında birkaç tanede markalı rezidans projesi hayata geçireceklerini belirterek, “Bu rezidansları Avrupa ve körfez ülkelerinden gelen dünya çapındaki zenginlere ve ünlülere satmayı planladıklarını söyledi. Yeni rezidans projeleri için Ulus, Levent, Etiler, Beşiktaş ve Şişi bölgelerinde arayışlarının olduğunu bazı eski sitelerde dönüşüm projeleri altında görüşmelerinin sürdüğünü aktaran Aşçı, 2013 yılında itibaren yeni rezidans çalışmalarına başlamayı düşündüklerini kaydetti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.