31 ilde 134 yeni otel projesi teşvik aldı

Türkiye’de her yıl ortalama 20 bin yatak kapasiteli yeni tesis devreye giriyor. Bu sayıda yeni otelin işletmeye açılması arz/talep ve hizmet/fiyat dengesinin bozulmasına, fiyatların hak edilenin altında kalmasına neden oluyor.

28/10/2023 12:03
31 ilde 134 yeni otel projesi teşvik aldı

Türkiye’de seyahat endüstrisinin konaklama alanına yatırım ilgi görmeye devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre yılın yedi aylık döneminde (Ocak-Temmuz) Türkiye’nin 31 ilinde 134 komple yeni otel yatırım projesine teşvik belgesi verildi.

Yeni otel projesinin illere göre dağılımında İstanbul 32 ile ilk sırada. O’nu 18 otel ile Antalya ve 11 yeni otel ile Muğla izliyor. Buna göre yeni otel projelerinin yarısına yakını üç ilde yer alıyor. Yeni yatırımları yerli firmalar yaparken yabancı zincirler franchise ve işletmecilik yapıyor.

Bu arada başta kıyı bölgeleri olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde yatırımı devam eden otellerden 200’ün üzerinde tesis 2024-2025 döneminde hizmete girecek. Ekonomi Gazetesi'nde yer alan habere göre, bunların 45’i İstanbul, 38”i Antalya, 28’i Muğla’da yer alıyor. Burada da yatırım yapılacaklarda olduğu yeni hizmete girecek toplam otellerin yarısı üç ilde bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.