3 ilin paylaşamadığı Zafer Havaalanı'nın imzaları atıldı...

Türkiye'nin ilk bölgesel havaalanı olacak ve Kütahya, Afyonkarahisar ile Uşak illerini kapsayan Zafer Bölgesel Havaalanı için imzalar atıldı. 3 ili kapsayan havalimanı, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle inşa edilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
3 ilin paylaşamadığı Zafer Havaalanı'nın imzaları atıldı...

Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerini kapsayan Zafer Bölgesel Havaalanı'nın inşası için imza töreni yapıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 3 ili kapsayan havalimanının yap-işlet-devret (YİD) modeliyle inşa edecek IC İçtaş ile gerekli imzaları attı.

 

Zafer Havalimanı; İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve Antalya havalimanı'ndan sonra Türkiye'nin dördüncü büyük havalimanı olarak planlanıyor. Bölgedeki termal turizm potansiyeli göz önüne alınarak yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.

 

Açılış konuşmasını yapan IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Türkiye'deki ilk bölgesel havaalanını yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çeçen, başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, DHMİ yetkilileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Çeçen'in ardından kürsüye gelen DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal da Zafer Bölgesel Havaalanı'yla Türkiye'de bir ilke imza atılacağını ifade etti. Birdal, Türkiye'nin Yap-İşlet-Devret modeliyle büyük başarılara ulaştığını ve bu projenin de aynı kapsamda hayata geçirildiğini söyledi.

 

ANAHTAR TESLİM HAVAALANI OLACAK

 

Törende son olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım konuştu. Bakan Yıldırım, ilk etapta Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'a hizmet etmesi planlan Zafer Havaalanı'nın Türkiye'nin ilk bölgesel havaalanı olacağını vurguladı. Afyonkarahisar'ın termal turizmde, Kütahya'nın çinicilikte, Uşak'ın ise dokumacılıkta önemli birer merkez olduğunu ifade eden Yıldırım, üç il için en uygun yer olan Kütahya'nın Altıntaş mevkisinde yapılacak havaalanının 2 milyon yolcu kapasiteli olacağını belirtti.

 

Söz konusu bölgenin terminal binası, pisti, apronu ve hizmet tesisleri ile Türkiye'nin en modern havaalanlarından birine kavuşacağını belirten Yıldırım, bakanlığının YİD modeli konusunda önemli tecrübeye sahip olduğunu söyledi. Ulaştırma Bakanlığının 18 yıl içindeki 92 milyar TL'lik yatırımından bu modelle yapılanların tutarının 15 milyar TL olduğuna dikkati çeken Yıldırım, Zafer Havaalanı inşasında yeni bir uygulama yapacaklarını anlattı.

 

Yıldırım, ''Yeşil sahadan bitmiş bir havaalanı projesi. Bu YİD modelinde yeni bir aşamadır. Daha önceki projelerde mevcut tesislerin büyütülmesi, modern hale getirilmesi uygulamaları vardı. Burada ise sıfırdan, anahtar teslim bir havaalanı yapımını gerçekleştiriyoruz'' diye konuştu.

 

Öte yandan AirportHaber'in IC Holding Yönetimi'nden edindiği bilgiye göre, havaalanının temel atma töreninin Mart 2011'de yapılacağı ve ismine yakışır bir şekilde yaklaşık 28 aylık bir zaman sonunda 30 Ağustos 2013 tarihinde hizmete açılmasının planlandığı öğrenildi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.