3 havaalanına daha, 'Open sky' uygulaması...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye ile ikili hava ulaştırması anlaşması bulunan ülkelerin Samsun-Çarşamba, Nevşehir-Kapadokya ve Gaziantep havaalanlarına uçuş kısıtlamalarının kaldırıldığını bildirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
3 havaalanına daha, 'Open sky' uygulaması...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin sivil havacılığın tüm alanlarında gelişimini sürdürdüğü ifade edilerek, bu çizginin yeni açılımlarla pekiştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

 

Sivil havacılık Genel Müdürlüğünün havacılık güvenliği ve çevreyi ön planda tutarak sektörün sağlıklı gelişimini desteklemek amacıyla havayollarına maliyeti daha az olan havaalanları sunan "ekonomik havaalanları" projesi gibi bir dizi projenin de hayata geçirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce bu projelere bir yenisi eklenerek, ülkemizin büyük coğrafyası ve bölgesel zenginliği düşünülerek Türkiye ile ikili Hava Ulaştırma Anlaşması bulunan ülkelerin havayolu işletmelerinin kuzeyde Samsun-Çarşamba, merkezde Nevşehir-Kapadokya ve güneyde Gaziantep Havaalanlarına kısıtlama olmaksızın ’open sky’ (açık semalar) olarak tanımlanabilecek bir sistemle uçuş gerçekleştirmesini sağlayacak bir uygulama başlatıldı. Bu uygulama ile havayolu işletmeleri bu 3 havaalanına istedikleri sayıda uçuş gerçekleştirebilecek.

 

Bu proje ile özellikle ülkeler arasında yapılan anlaşmalarla getirilen uçuş kısıtlamaları nedeni ile pazara giriş yapamayan havayollarının önü açılarak havayollarına yeni fırsatlar sunulmasının yanı sıra havaalanlarının tam kapasite ile çalışması, bu 3 havaalanının bulunduğu farklı turistik değerlerimizin yoğun olduğu bu 3 farklı bölgemize turist akışının arttırılması dolayısı ile bölgesel ekonomiye artı değer kazandırılması hedeflenmekte.

 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce bu açılımın bu 3 havaalanının ileri de bir ’Hub’ olarak gerek iç hat gerekse dış hat yolcu taşımacılığında önemli dağıtım noktaları olabileceği hususunda yol gösterici olacağı da düşünülmekte."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.