2024’te turizm sektörünü bekleyen 5 tehlike ne?

2024 yılında, turizm ve konaklamada 5 önemli tehdidin büyümeyi yavaşlatacağı belirtiliyor. İspanya’da yapılan HIP 2024’te Hotel Trends’e değerlendirme yapan uzmanlar, iyi bir sezon beklediklerini ancak düşük bir büyüme olacağını vurguladı.

22/02/2024 11:27
2024’te turizm sektörünü bekleyen 5 tehlike ne?

Büyümeyi yavaşlatacağı belirtilen konular içinde, yaza doğru uçak biletlerinin fiyat artışları var. Turizmdatabank'ta yer alan habere göre, biletler bu kadar yüksek fiyatlara devam ederse uluslararası talepte belirli bir daralma olacak.

Turistlerin kalitesinde artış olmazsa 2023’teki başarının yok olma riski de tartışıldı. Kaliteli bir destinasyon imajını korumak için destinasyonların bir plana ihtiyacı var. Şehirlerin aşırı kalabalıklaşması ve turist konutlarının kontrolsüz büyümesi de öneli sorun.

Yüksek maliyetleri telafi edecek gelir artışı olmaması durumunda ve konaklama arzının artmaya devam etmesi durumunda kar marjlarını korumak zorlaşacak.

Personel eksikliği sorunlarını hafifletmek için çok fazla seçenek yok

Öte yandan yeni yatırımcılardan gelen talep, fonların ve aile şirketlerinin sektöre girme isteğinden arzda aşırı şişme bekleniyor. Hızlı giriş-çıkış fırsatçılığı, her zaman kârlı olmayan kira sözleşmelerinin imzalanmasını zorunlu kılıyor ve bu da sektörün kârlılığını tehlikeye sokuyor.

Son olarak, şirketlerdeki ekiplerde kalıcılık ve aidiyet duygularının ortadan kalkması gibi bir tehdit var. Ortak hedeflere yönelik ortak bağlılık duygusu da azalıyor. Personel eksikliği sorunlarını hafifletmek için çok fazla seçenek de yok.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.