2022 için geri bildirimler olumlu

ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, turizm sektörünün önümüzdeki yıl, tüm zamanların rekorlarının kırıldığı 2019 yılı hedeflerini yakalayacağına inandıklarını söyledi.

25/01/2022 10:38
2022 için geri bildirimler olumlu

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) yöneticileri İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i ziyaret etti. Ziyarete ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler'in yanı sıra ETİK Yönetim Kurulu üyeleri Murat Tolga Akın ve İbrahim Babak, ETİK Denetim Kurulu Üyesi Fatma Karabüber ile ETİK Danışma Kurulu Üyesi Ali Çağatay da katıldı.

ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, turizm sektörünü çok iyi bilen Vali Yavuz Selim Köşger ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. ETİK'in ve 15 bölge birliğini çatısı altında toplayan TÜROFED'in çalışmaları hakkında bilgi veren İşler, 1958 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk otelciler derneği olan ETİK'in Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli konaklama ve yeme-içme tesislerinin üyeleri olduğunu belirtti.

Turizm sektörü her türlü fedakarlığı yaptı 

Mehmet İşler, onlarca sektörü besleyen, sağladığı döviz girdisiyle cari açığın kapatılmasında önemli paya sahip, ciddi ölçüde istihdam yaratan turizm sektörünün son yıllarda art arda büyük darbeler yediğini anlattı. İşler, koronavirüs (Covid-19) pandemisinin ardından seyahat kısıtlamaları, orman yangınları felaketi, koronavirüsün varyantlarının yaşandığı süreçte döviz girdisi azalan sektörün ciddi gelir kaybına uğradığını ve zor bir dönemden geçtiğini dile getirdi.

Pandemi sürecinde turizme hizmet veren tesislerin hijyen, sağlık ve kriterlere uygunluklarının yetkili akreditasyon firmalarınca denetlendiğini belirten Mehmet İşler, bu tesislerin güvenli turizm sertifikası alarak faaliyet gösterdiğini anlattı. İşler, konaklama ve yeme-içme tesislerinin bu hassas bir dönemde türlü fedakarlıklar göstererek, risk alarak misafirlerine kapılarını açtığını söyledi.

2022 için geri bildirimler olumlu 

2022 yılında ülke turizminde olumlu gelişmeler yaşanacağına ilişkin geri bildirimler aldıklarını belirten ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, önümüzdeki yıl tüm zamanların rekorlarının kırıldığı 2019 yılı hedeflerini yakalayacağına inandıklarını kaydetti. İşler, sektör değiştiren nitelikli personele ulaşmada ortaya çıkan sorunları gidermeye, var olan istihdamı korumaya ve niteliğini arttırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, koronavirüs salgınının sektöre olumsuz etkilerinin azaltılması, ülkemizin ve İzmir'in dünya turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için çaba harcandığını söyledi. Vali Köşger, bu amaçla kamu kesimi, meslek örgütleri, sektör temsilcilerinin, konuyla ilgili tüm tarafların yoğun faaliyetlerde bulunduğunu vurguladı. Vali Yavuz Selim Köşger, ETİK heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.