2020 turlarının hepsini iptal ettiğini açıkladı

İflası sektörde büyük çalkantılara yolaçan Thomas Cook'un  Almanya iştiraki olan Thomas Cook GmbH, 2020 yılı için satılmış ve parası ödenmiş tüm turları iptal ettiğini açıkladı.

13/11/2019 11:08
2020 turlarının hepsini iptal ettiğini açıkladı

Thomas Cook Almanya, 2020 turlarının hepsini iptal ettiğini açıkladı. İflas hukuku şartları gereği kısmen veya tamamıyla ödenmiş olanlar dahil, 1 Ocak 2020 tarihinden sonrası için planlanan tur ve seyahatlerin tümünü iptal ettiğini açıklayan Thomas Cook Almanya, bundan etkilenen misafirlerini en kısa zamanda bilgilendireceğini ekledi.

Bu gelişmeden Thomas Cook Signature, Thomas Cook Signature Finest Selection, Neckermann Reisen, ÖGER TOURS, Bucher Reisen ve Air Marin şirketlerinden tatil satın alınan tüm misafirler etkilencek. Tourexpi'de yer alan habere göre, İsviçre'deki Thomas Cook International (TCI) şirketinden hizmet alanların da parası yanacak.

Hangi seyahatler etkilenmeyecek?

Elinde 'Güvence belgesi' olanlar, paralarını geri ödemek için Kaera adlı sigorta kuruluşundan www.kaera.ag.deadresine başvurabilecek. Mağdurların Thomas Cook'tan alacaklarının toplamının en az 500 Milyon Euro tuttuğu tahmin ediliyor. Bu durumda güvence altında olan Thomas Cook Almanya müsterileri, paralarının ancak yüzde 20'ini geri alabilecekler.

Thomas Cook seyahat acentaları ve Neckermann-reisen.de ve urlaub.de web siteleri üzerinden satın alınan, fakat başka tur operatörü şirketleri tarafından gerçekleştirilen tur ve seyahatler, bu gelişmeden etkilenmeyerek planlandığı gibi gerçekleştirilecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.