2020'de turistlerden ayakbastı parası almaya başlayacak

Dünyanın en çok turist çeken kentlerinden biri olan ve bu durumdan hiç de memnun olmayan Venedik, 2020 Temmuz ayında günübirlik gelen turistlerden ‘ayak bastı’ parası almaya başlayacak.

10/10/2019 09:45
2020'de turistlerden ayakbastı parası almaya başlayacak

APA haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre, ünlü tatil destinasyonu Venedik, 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren kente günübirlik gelen turistlerden, giriş ücreti almaya başlayacak. Bu doğrultuda karar alan belediye meclisi, bu paranın hem kredi kartı, hem de paypal yoluyla tahsil edileceğini açıkladı.

Günübirlik turistlerden giriş ücreti alınması yolundaki karar, kentin belediye meclisi tarafından şubat ayında alınmıştı. Fakat giriş ücretinin ne zaman alınmaya başlanacağı belirtilmemişti. 1 Temmuz 2020'de alınmaya başlanacak ayakbastı parasının miktarı ise, hala belirlenmedi.

Günde 130 Bin ziyaretçi

Venedik'e günübirlik gelen turistlerden tahsil edilecek ayakbastı parası sayeside, turist yoğunluğundan şikayetçi olan kente gelen turist sayısının kontrol altında tutulması amaçlanıyor. Turist akımının en yoğun olduğu günlerde Venedik'i günlük 130 Bin turist ziyaret ediyor. 

Turistlerden alınacak giriş ücreti, şehrin bakımı ve temizlenmesi için kullanılacak. Yıllardan beri aşırı turist ilgisinden rahatsız olan Venedik, yılbaşından bu yana da, gelen turist sayısının kısıtlanması için çeşitli yöntemler uygululuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.