2019 İngiltere pazarında rekor yılı olacak

İstanbul Turizm Derneği Başkanı Halil Korkmaz, 2019 yılının İngiltere pazarında rekor yıl olacağını söyledi.

09/11/2018 11:54
2019 İngiltere pazarında rekor yılı olacak

5-7 Kasım tarihleri arasında Londra’da gerçekleşen ve dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen World Travel Market’e katılan Halil Korkmaz, 2019 yılı rezervasyonlarına ilişkin talebin yeni bir rekora işaret ettiğini dile getirdi.

İngiltere pazarından beklentilerinin yüksek olduğunu ifade eden Halil Korkmaz, "İngiltere bizim ana pazarlarımızdan biri. 2018 yılının ilk 9 aylık döneminde İngiltere’den gelen ziyaretçi sayısında yüzde 35 artış yakaladık. Yıl sonunda yaklaşık 2.3 milyon İngiliz misafiri ülkemizde ağırlamış olacağız. Fuardan gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden edindiğimiz izlenim 2019 yılının İngiltere açısından rekor yıl olabileceği yönünde" dedi.

"2019’da 48 milyona ulaşırız"

Londra’daki fuarda yabancı pazarın Türkiye’ye çok ilgisi olduğunu belirten Korkmaz, "2018, Türkiye turizmi açısından çok iyi geçiyor. İlk 9 aylık verilerde yüzde 21.35 oranında artış göstererek 37 milyon turist geldiği açıklandı. Bunun yansımasını Londra’daki bu fuarda çok net bir şekilde gözlemledik.

Özellikle yabancı pazarın Türkiye’ye olan ilgisi bir hayli yüksek. Bu durum da, 2019’un turizm açısından çok daha parlak bir yıl olacağına işaret ediyor. Zaten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da fuarın ilk gününde önümüzdeki yıl hedefin 48 milyon turist olduğunu açıkladı. Bu rakamlara ulaşacağımıza ben de inanıyorum" diye konuştu.

"Sular durgunken daha atak davranabiliriz"

Türkiye’nin turizmde hedeflerini yüksek tutması gerektiğinin altını çizen Halil Korkmaz, "Şu an turizmde sular durgunken daha atak davranmamız ve tanıtımlarımıza daha çok önem vermemiz gerekiyor.

Bu olumlu gelişmeleri iyi değerlendirebiliriz. Bu zamanlarda iyi yol katetmemiz halinde önümüze bir engel çıksa bile bu durumdan çok da etkilenmemiş oluruz. Bunun sıkıntısını özellikle 2016 yılında çok yaşadık" dedi.

Türkiye’nin turizmde çok çeşitli bir ülke olduğunu ifade eden Korkmaz, "Türkiye’nin, özellikle turizm çeşitliliği açısından alanında rakipsiz bir ülke olduğunu düşünüyorum. Sağlık, kültür, kongre, gastronomi ve inanç turizmi gibi birçok alana sahibiz. Artık bu çeşitliliği daha fazla kullanmalıyız" şeklinde konuştu.

"Her platformda İstanbul’u anlatıyoruz"

İstanbul’un Türk turizminde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Halil Korkmaz, şunları söyledi: İstanbul gibi dünyada eşi benzeri olmayan bir değere sahibiz. Tarihi, dünyayı, insanları ve hatta kıtaları buluşturan bir şehrin hakettiği yerlere gelmesi gerekiyor. Biz katıldığımız her platformda İstanbul’u ayrıca anlatıyoruz. İngilizlerin de İstanbul’a ilgisi büyük.

2017 yılında Muğla’dan sonra en çok İngiliz misafir ağırlayan kentimiz İstanbul oldu. Daha fazla turist getirebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. WTM Fuarı’nda da İstanbul Turizm Derneği olarak bulunduk. Ben ve Başkan Yardımcımız Yalçın Aydın’la birlikte İstanbul turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla yabancı paydaşlarımızla görüşmeler yaptık.

Meeting Point standında Meeting Point International CEO'su Roula Jouny ve FTI Group Kurucu CEO'su Dietmar Gunz ile buluştum ve onların da yorumları çok iyi bir sezon geçeceği yönünde. Güzel umutlarla İstanbul’a döndük."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.