2012 yılının en iyi şehirleri?

Otel fiyatı karşılaştırma sitesi www.trivago.com.tr 2012 yılında kullanıcı değerlendirmelerinden en yüksek oyu almış otellere sahip şehirleri açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
2012 yılının en iyi şehirleri?

Seçilen şehirlerde yer alan oteller, 2012 yılında www.trivago.com.tr içerisindeki aylık 18 milyon kullanıcının değerlendirmeleri gözalınarak hesaplandı.

İlk 10’da Avrupa Gerilerde...

Yapılan değerlendirmelerde Almanya’nın Dresden şehrindeki oteller tatilciler tarafından %83 gibi yüksek bir oy alarak  ilk sırada olmasına rağmen ilk 10’a baktığımızda Avrupa’dan sadece 3 şehir listeye girebilmiş durumda. ABD ise Portland, Chicago, Seattle ve Boston şehirlerindeki otellerin aldığı yüksek oy oranları sayesinde ilk 10’da 4 şehir ile yer alıyor. Kanada’nın Quebec ve Vancouver şehirleri ile yer aldığı listede Japonya’dan da Tokyo bulunuyor.  İlk 10’da yer alan diğer Avrupa şehirleri de Polonya’dan Krakow ve Macaristan’dan Budapeşte olmuş durumda.

İstanbul İlk 50’de...

2012 yılına ait verilerin yer aldığı listede Türkiye’den sadece İstanbul bulunuyor. www.trivago.com.tr içerisinde yer alan İstanbul otelleri, misafirlerinden aldığı %79,43’lük değerlendirme puanı ile İstanbul’u listede 36. Sıraya taşıyor. İstanbul bu sayede ilk 100 şehrin karşılaştırıldığı listede Paris, Londra, Amsterdam, Brüksel, Cannes ve Zürich gibi Avrupa şehirlerinin önünde yer alarak Avrupa içerisinde 15. Sırada yer alıyor. İstanbul aldığı değerlendirme puanı ile Dünya’dan New York, San Fransisco, Sydney, Rio De Janeiro, Miami, Toronto ve Hong Kong gibi önemli turistik şehirlerin önünde yer aldı.

ABD En Başarılı Ülke...

trivago’nun hazırlamış olduğu 2012 yılının değerlendirme listesinde en çok şehre sahip ülke ABD oldu. 17 şehrinin değerlendirmeye girdiği ABD’yi 10 şehir ile Almanya takip ediyor. Diğer ülkelerden de İtalya’dan 9, İspanya’dan 7, İngiltere ve Fransa’dan da 4 şehir listeye girmiş durumda. Almanya’nın Dresden şehri %83 ile değerlendirmesi en yüksek şehir olurken İngiltere’den Londra %73 ile değerlendirmeye giren ilk 100 ülke içerisinde sonuncu sırada yer aldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.