2010 turizmde toparlanma yılı olacak...

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, 2010 yılın turizmde toparlanma yılı olacağını, bu yıl Türkiye'ye 27 milyon turistin gelmesinin beklendiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
2010 turizmde toparlanma yılı olacak...

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, ekonomik krizin dünyadaki tüm ülkeleri olumsuz etkilediğine dikkati çekti. Turizm sektörünün de bu krizden etkilendiğini ancak Türk turizminin diğer ülkelere nazaran daha az etkilendiğini ifade eden Barut, geçen yıl Türkiye'ye 27 milyon turistin geldiğini ve 21 milyar dolar gelir elde edildiğini söyledi.

 

2010 yılın turizmde toparlanma yılı olacağına işaret eden Barut, ''Ocak ayı turizmde en kötü dönemdir. Bu dönemde artış olsa bile fazla hissedilmez. Ekonomik kriz bu yıl da etkisini sürdürecek ancak buna rağmen Türk turizmi az da olsa büyümesini sürdürecek. Bu yıl turizmde 28 milyon turist, 22 milyar dolar döviz girdisi hedefliyoruz ve bu hedefi de tuttururuz" diye konuştu. Barut, bu yıl en fazla artışın İngiltere pazarında gerçekleşeceğini de ifade etti.

 

''2010 YILI SIÇRAMA YILI OLACAK''...

 

''Bu yıl turizmde toparlanma yılı, gelecek yıl ise sıçrama yılı olacak'' diyen Barut, gelecek yılın Türk turizmi için iyi bir yıl olacağına dikkati çekti. Gelecek yıl sıkıntılı dönemin atlatılacağını ve Türk turizminin alışılan yüksek büyüme hızına yeniden kavuşacağını savunan Barut, ''2010 yılında turist artışı 3-4 puan olurken, 2011 yılında bunun iki katı olması bekleniyor. Türk turizminin geleceği parlaktır. Kimse karamsarlığa kapılmasın'' dedi. (AA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.