2.Uluslararası Turizm Yaz Okulu

Prof. Dr. Volkan Altıntaş Prof. Dr. Volkan Altıntaş 31/12/2019 23:40

Bu sene 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Turizm Yaz Okulu Avrupa Konseyi,  IEMA (Institute of Euromed Affairs), Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde İzmir’de gerçekleşti. 'Turizm Aktüel' olarak bizlerin de basın sponsorluğunu üstlendiğimiz bu organizasyonda şahsım ve yazarlarımızdan Antonis Giannopoulos da konuşmacı olarak katıldık.


 

Geçen yıl Yunanistan’da düzenlenen bu organizasyon sadece turizm ile ilgili bilimsel ve güncel paylaşımları değil bunun yanında barış ve dostluk adına da önemli bağların kurulmasına neden oluyor. Sevgili dostum Antonis’in bana yaz okulu fikrinden bahsettiğinde de ilk olarak aklıma bu bağların nasıl güçlendirebileceği aklıma gelmişti. Bu açıdan bu organizasyona katılıp özellikle Yunanlı dostlarla ortak platformlarda bulunmak bana ayrı bir zevk ve heyecan veriyor. İspanya, Almanya, Yunanistan ve Türkiye’den yirmi katılımcının yer aldığı yaz okulunda destinasyon yönetimi, destinasyon pazarlaması, markalaşma, turizm hizmet pazarlaması, turizm strateji ve planlaması üzerine birbirinden farklı konularda çok çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Ben de AB sürecinde Türkiye ile yaşanan müzakere süreci ile Türkiye’nin imajına ilişkin bazı detayları sevgili dostlarla paylaşma fırsatı buldum.

 


Dünyanın birçok bölgesinde hemen hemen her gün farklı turizm konferansları, çalıştayları, toplantı ve organizasyonları düzenlenmekte. İşim gereği bu ortamlarda sıklıkla bulunan bir akademisyen olarak, uluslararası turizm yaz okulu fikri ve uygulaması içten, verimli ve yapıcı sonuçları ortaya koyan bir oluşum olarak  güzel izlenimlerle ayrılmama neden oldu. Özellikle turizmin insanları bir araya getirip farklı dünyalara ulaşmasını sağlaması temelinde bu ve buna benzer organizasyonlarda barışın ön plana çıkarılması ve işbirliklerinin bu temelde gerçekleşmesi benim en büyük arzum. Yunanlı dostlardan da anladığım şu ki onlar da bu temelde ellerinden gelen çabayı göstermeye hazırlar. Bu nedenle gelecek sene üçüncüsü düzenlenecek olan uluslararası turizm yaz okulu için belirlenecek yer ve konunun barış eksenli bir paylaşımda olması gerek bölgemize gerekse dünyaya farklı mesajların çok daha net verilmesini sağlayacabilecektir diye düşünüyorum.

 

İzmir’deki organizasyonda emeği geçen dostlarıma da buradan ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Antonios Giannopoulos, Dr. Georgia Zouni, Eleni Mavragani, Stella Kladou, Themis Papadimopoulos, Dr. Ebru Günlü, Dr. Gürhan Aktaş, Dr. Özge Özgen, Manolya Aksatan ve Ahmet Yılmaz.. Gerçekten önemli ve güzel bir iş başaran bu ekibe ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılara yürekten teşekkürler.

 

Umarım turizm ve barış birlikteliği her zaman devam eder…

 

Barış içinde kalın…


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.