19 Mayıs… Yer Gök İnlesin...

Bugün, milletçe kutladığımız gurur günlerinden birini daha yaşıyoruz. Türk tarihinde çok önemli günler vardır. Bunlardan biri de, 19 Mayıs 1919'dur. Atatürk'ün gençleri, kendilerine bırakılan kutsal emanet Türkiye Cumhuriyeti'ne olan bağlılıklarını, bugün bir kez daha sevinçle ve gururla tüm dünyaya haykırıyor

18/05/2020 23:24
19 Mayıs… Yer Gök İnlesin...

Anadolu'da yeni Türk Devleti'nin temellerinin fiilen atıldığı, ulu önder Atatürk'ün Samsun'a çıkarak bağımsızlık meşalesini yaktığı gün olan 19 Mayıs, bugün de 101 yıl önceki anlamına uygun olarak kutlanıyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919'a verdiği büyük ve tartışmasız önemi, Büyük Nutku'nu bu olayla başlatarak, doğum gününü soranlara 19 Mayıs'ı işaret ederek göstermiştir. 19 Mayıs'ın millî bayram olarak ilân edilmesi bu yargıyı daha da kuvvetlendiriyor. Atatürk, gerek Milli Mücadele döneminde, gerekse Cumhuriyet döneminde yurdumuzun birçok şehrini ziyaret etti. Bu ziyaretler, o şehirlerin mahalli övünç günleri olarak kutlandığı halde sadece 19 Mayıs yasa ile milli bayram kabul edildi.

GÜNÜMÜZE GELİRSEK...

Bugün, kutlu bir gündür. Atatürk'ü, O'nun bu millet için yaptığı paha biçilmez hizmetleri anlama, anma ve yüce emaneti olan Cumhuriyetimizi koruma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha yineleme günüdür. Bugün, O'na layık davranıp davranmadığımızı, emanetine yeterince sahip çıkıp çıkamadığımızı gözden geçirme günüdür. Coşkuyla kutladığımız bu '19 Mayıs', aynı zamanda herkes için bir muhasebe günüdür, olmalıdır.

www.turizmaktuel.com ve Turizm Aktüel Dergisi olarak, 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün yaktığı bağımsızlık meşalesinin hep yolumuzu aydınlattığını ve aydınlatacağını bir kez daha vurgular, Atatürk ilkelerine ve devrimlerine olan bağlılığımızı yineler, bizi aydınlık yarınlara ulaştıran Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının aziz hatırası önünde, saygıyla eğiliriz.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.