160 yıllık tarihi yetimhane, rezidans ve turizm merkezi olacak...

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkü olan Bebek sırtlarındaki eski Fransız Yetimhanesi aslına sadık kalınarak özel bir gayrimenkul projesine dönüştürülecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
160 yıllık tarihi yetimhane, rezidans ve turizm merkezi olacak...

63 dönümlük arazide yer alan mülkü 49 yıllığına kiralayan Bebek Turizm AŞ’nin birkaç yıl önce planladığı bu proje, şimdi sektörün bir başka oyuncusunun da ortaklığıyla hayat bulacak. Taner Demir’in yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Bebek Turizm’in çoğunluk hissesini alan Timur Gayrimenkul, inşaatı yüzde 90 oranında tamamlanmış 16 tarihi binayı daha önce görülmemiş bir projeye dönüştürmeyi amaçlıyor.

 

YALNIZCA REZİDANS DEĞİL

Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, Bebeköy ismiyle anılan proje için, “49 yıllığına burayı kiralayan şirketin çoğunluk hissesini aldık. Burada gerçekleştirilecek proje yalnızca bir rezidans, otel ya da alışveriş merkezi olarak değerlendirilemez. Cumhuriyet tarihinin en dikkat çekici projelerinden olacak. Pek çok farklı fonksiyon düşünüyoruz. Boğaz manzaralı çok özel bir yer burası. Biz de o tarihi mimariye sadık kalacağız” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.