16'ncı Araştırma Yöntemleri Seminerleri başlıyor

İlki 2002 yılında düzenlenen Araştırma Yöntemleri Seminerleri’nin 16’ıncısı, 29 Ocak 2020’da Aska Lara Resort &Spa Otel’de başlıyor.

15/12/2019 22:20
16'ncı Araştırma Yöntemleri Seminerleri başlıyor

Anatolia Turizm Akademisi, Kartaca Turizm ve Detay Yayıncılık işbirliğinde düzenlenen etkinlikte bilimsel araştırma yöntemleri ile ilgili farklı konularda seminer verilecek. İlki 2002 yılında düzenlenen Araştırma Yöntemleri Seminerleri'nin 16’ıncısı, 29 Ocak 2020’da Aska Lara Resort &Spa Otel’de başlıyor. Seminer, 2 Şubat'ta sona erecek.

Anatolia Turizm Akademisi, Kartaca Turizm ve Detay Yayıncılık işbirliğinde düzenlenen etkinlikte bilimsel araştırma yöntemleri ile ilgili farklı konularda seminerler verilecek.

16'ncı seminerde, 16 farklı seminer

Dünyada örneği olmayan araştırma yöntemleri seminerlerinin 16'ncısında, 16 farklı seminer yer alıyor. 16. Araştırma Yöntemleri Semineri’nde yer alan seminer konuları şu şekilde sıralanıyor: Academic Writing (Prof. Dr. Metin Kozak), AMOS ile Yapısal Eşitlik Modellemesi Uygulamaları (Prof. Dr. C. H. Meydan), Bilimsel Araştırmaların Felsefi Temelleri                (Prof. Dr. Muammer Tuna), Çok Ölçütlü Karar Verme Teknikleri (Doç. Dr. Aşkın Özdağoğlu), Etnografik Araştırma (Prof. Dr. Asker Kartarı), İçerik (Söylem) Analizi (Prof. Dr. F. Belkıs Kümbetoğlu),

MAXQDA ile Nitel Veri Analizi (Doç. Dr. Burcu Şentürk), Meta-Analizi ve STATA Program (Prof. Dr. Pınar Özdemir), Niteliksel Araştırma Yöntemleri (Prof. Dr. İnci User), NVivo 12 Pro ile Nitel Veri Analizi (Metin Cevizci), Proje Hazırlama ve Yazma (Prof. Dr. Songül Sallan Gül), SmartPLS ile Yapısal Eşitlik Modellemesi (Prof. Dr. Sabri Erdem), SPSS – I (Prof. Dr. Fatma Lorcu), SPSS – II (Prof. Dr. İsmet Doğan), Temel Veri Madenciliği ve Uygulamaları (Doç. Dr. Güzin Özdağoğlu), Varsayımlar ve Keşifsel Analizler (Prof. Dr. Özkan Tütüncü).

Araştırma Yöntemleri Seminerleri fikrini ortaya atan ve ilk 11 seminerde bilimsel danışmanlık yapan Prof. Dr. Nazmi Kozak, araştırma yöntemleri seminerlerinin ülkemizde yöntem ve analiz konularının henüz yaygın olarak gündemde olmadığı bir zamanda ortaya atıldığını ve 2002 yılından sonra çok sayıda üniversitede, bilimsel kongrede yöntem ve analiz konularının seminer, panel veya uygulama şeklinde günde geldiğini, örnek alınarak veya taklit edilerek benzer seminerlerin yapılmaya çalışıldığını söyledi.

Kozak, araştırma yöntemleri seminerlerinin ülkemizdeki etkisinin bilinenden epey fazla olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kozak, mevcut durumuyla ne Türkiye’de, ne de Dünya’da bu kapsamda ve bu kadar uzun süreli düzenlenen seminerlerin bulunmadığını, bunun da Türkiye’nin dünyaya örnek olduğu bilimsel bir etkinlik olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Nazmi Kozak, düzenlenme fikrini ortaya atan biri olarak Araştırma Yöntemleri Seminerlerinin bu kadar yıl hala düzenleniyor olmasından memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.