15 dakikada cevap vermeyen müdürün blackberry'sini alırım...

TAV Grubu CEO'su Sani Şener, şirketin işleyişi ve iletişimin önemiyle ilgili ilgniç açıklamalar yaptı. Şener'e göre, hız için iletişim kanallarının açık olması şart. Bu nedenle kendisine cevap vermekte geciken yöneticinin BlackBerry'si elinden alınıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
15 dakikada cevap vermeyen müdürün blackberry'sini alırım...

“Dumanla haberleşin”

 

Şirketler büyüyünce çevikliklerini kaybederler. Halbuki çok çevik olması lazım. Biz hakikaten hem uçak gemisiyiz, hem sürat botuyuz aynı anda. Hızlı olabilmek için bilgi kanallarının açık olması lazım. 24 genel müdürümün, 7 direktörümün, 18 koordinatörümün tümünde BlackBerry var.

 

Onlara atığım e-maile, mms’e, sms’e 15 dakika içinde cevap gelmezse ertesi sabah asistanım gider BlackBerry’leri toplar.  Çünkü bu aleti şirket onlara haberleşme için vermiş. Bu bizim için çok önemli bir hadise. Diyorum ki arkadaşlara, hiçbir şey bulamadınız mı dumanla haberleşin Kızılderililer gibi. Yani haberleşme çok önemli.”

 

Büyük ortaklarla her gün 4-5 telefon görüşmesi...

 

TAV Grubu’nda büyük ihalelere girme, büyük şirket satın almalarını yapma, şirketleri birleştirme, bütçenin onaylanması gibi konuların tümü yönetim kurulundan geçiyor. Şener bütün yatırımlarda da bir ortaklar genel kurulu olan yönetim kuruluna gittiğini ifade ediyor.

 

Yönetim kurulu yılda 5 kez toplanıyor ama acil durumlarda telefonla da yönetim kurulu yapılıyor. Zaten Sani Şener büyük ortaklardan Tepe Grubu’nun temsilcisi Ali Kurtarcan ve Akfen’in patronu Hamdi Akın ile hemen her gün 4-5 telefon görüşmesi yaptığını söylüyor.

Yönetim kurulunun altında Sani Şener’in başkanı olduğu direktör ve genel müdürlerden oluşan 25 kişilik bir icra kurulu var.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.