14 Şubat’ta sevgililerin tercih ettiği iki kent...

Uçak bileti arama motoru Skyscanner’ın uzmanları, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde romantik bir tatil yapmak isteyenlere iki adres öneriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
14 Şubat’ta sevgililerin tercih ettiği iki kent...

Skyscanner uzmanlarına göre Venedik, karnavalıyla; Verona ise festivaliyle sevgililerin aşk dolu bir seyahat yapabileceği şehirlerin başında geliyor. Kanalları ve gondollarıyla meşhur Venedik şehri ile özdeşleşmiş Venedik Karnavalı ile Romeo ve Juliette’in aşklarını yaşadıkları şehir olan Verona’da kutlanan Aşk Festivali romantik birkaç gün geçirmek için en uygun adresler.

Seyahat etmek isteyenlere 600’ü aşkın havayolunun milyonlarca rotası için en ucuz uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner uzmanları, Sevgililer Günü’nün yaklaşmasıyla birlikte çiftlerin bu özel günü unutulmaz kılabilecekleri iki seyahat adresi önerdi. Skyscanner uzmanlarına göre, İtalya’nın ünlü şehirlerinden Venedik, sınıflar arasındaki farklılıkları yok etmek için maskeler giyilerek kutlanan ve her sene yaklaşık 30 bin ziyaretçiyi kendine çeken Venedik Karnavalı ile Sevgililer Günü’ne en uygun şehirlerin başında geliyor.

Skyscanner resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilen bir anket de bu gözlemi destekliyor. Aşıklar, Sevgililer Günü’nde seyahat edilebilecek en romantik şehirler sorusuna yüzde 23’lük oranla Venedik cevabını veriyor. William Shakespeare’in Romeo ve Juliette isimli eseri ve antik tiyatrosuyla ünlenen bir diğer İtalya şehri Verona ise ‘Aşk Festivali’ sayesinde “Sevgililer Günü”nde romantik bir tatil yapmak isteyenlerin beklentilerini karşılayabilecek adreslerden biri olarak öne çıkıyor.
 
Dünya çapında tanınan, maske ve kostümleriyle ünlü Venedik Karnavalı’nın tarihi 11. yüzyıla dayanıyor. 11- 21 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen karnaval esnasında maskeler, kostümler, konfetiler, kuklalı gösteriler, canlı heykeller ve müzik eşliğinde Venedik, en canlı ve renkli halini yaşıyor.
 
İtalya’nın en romantik şehirleri arasında gösterilen, Romeo ve Juliette eserinde, iki sevgilinin aşklarını yaşadıkları şehir olan Verona, sevgililer gününde âşıkları romantik bir ortamda ağırlayabilmek için hazırlıklarına haftalar öncesinden başlıyor. 11-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen Verona Aşk Festivali için Verona’nın sokakları kırmızı halılarla süsleniyor.
 
Verona’nın en önemli meydanlarından biri olan ‘Signori Meydanı’nda kalp şeklinde kurulan ‘un cuore da scoprire’ (keşfedilecek bir kalp) adındaki aşk ve yemek pazarı bütün sevgilileri etrafına topluyor. 11 Şubat’ta başlayacak olan festival tam dört gün boyunca Sevgililer Günü’nün ruhunu ziyaretçilerine yaşatıyor.
 
Skyscanner’ın resmi web sitesinde, Sevgililer Günü’nü geçirmek için tercih edilebilecek adreslerin sorulduğu bir ankette katılımcılar, yüzde 15’lik oranla Paris’i, yüzde 10’luk oranla Roma’yı ve İskoçya’yı tercih edeceklerini söylüyorlar. Seçenekler listesinde üst sıralarda yer alan adresler arasında Laponya, İbiza, Londra ve Las Vegas da yer alıyor.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.