12 bin metrekare ormanlık alana 240 odalı otel yapılacak

İzmir’de Menderes’in Gümüldür beldesinde 12 bin 61 metrekarelik orman alanında otel inşaatı için ÇED süreci başlatıldı. ÇED için hazırlanan raporda, henüz gerekli izin alınmadan temel atma çalışmalarının başladığı belirtildi.

19/01/2022 22:16
12 bin metrekare ormanlık alana 240 odalı otel yapılacak

İzmir’de orman alanları her geçen gün farklı gerekçelerle feda ediliyor. Egeli Gazete’nin aktardığı habere göre, son olarak Menderes’in Gümüldür beldesi Göztepe mevkiinde 12 bin 61 metrekarelik orman alanında otel inşaatı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) süreci başlatıldı. Söz konusu proje; Diana Otel Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş. tarafından 240 oda kapasiteli otel inşaatı olarak planlanıyor.

Temel için ÇED kararı dahi beklenmedi

Çevre İl Müdürlüğünce yayımlanan başvuru raporunda, “Gerçekleştirilmesi planlanan proje, otel projesidir. Projenin gerçekleştirileceği 1099 ada, 38 parsel alanında mevcut durumda temel atma çalışmalarına başlandığı görülmüştür. İşletme, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden ‘ÇED gerekli değildir’ kararını aldıktan sonra, inşaat çalışmalarına başlayacaktır.

Çalışmalarda öncelikle malzeme temini, kaba inşaat, ince detay inşaat işleri ve çevre düzenleme işlemlerinden sonra inşaat tamamlanacaktır” denildi. Raporda ayrıca söz konusu alanın 1/100.000 binlik çevre düzeni planında “orman alanı” içinde kaldığı belirtildi.

Beş blok inşa edilecek

ÇED başvuru dosyasında ayrıca şu bilgiler de dikkat çekti: “Proje kapsamında, A-B-C-D-E olmak üzere toplam 5 blok inşa edilecektir. Her blokta odalar mevcut olacak olup, otelde 214 adet normal oda (2 yataklı), 8 adet suit oda (4 yataklı), 15 adet apart oda (4 yataklı), 3 adet bedensel engelli odası (2 yataklı) olmak üzere toplam 240 oda kapasiteli olacaktır. Otelde odalar dışında, dinlenme alanları, market, personel mutfağı, personel yemekhanesi, çamaşırhane, ütü odası gibi alanlar da mevcut olacaktır.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.