100 milyon turist hayal değil

TTYD Başkanı Oya Narin, “Turizmde dönüşüm hamlesi başarıyla hayata geçirilebilirse, 2033 yılı itibariyle 100 milyon turist sayısına ulaşabildiğimiz gibi, kişi başına harcamada da 1000 Dolar seviyesine yaklaşmak mümkündür” dedi.

12/04/2019 10:27
100 milyon turist hayal değil

Oya Narin, turizmde dönüşüm hamlesiyle turist sayısının artacağına dikkat çekerek, “Turizmde dönüşüm hamlesi başarıyla hayata geçirilebilirse 2033 yılı itibariyle 100 milyon turist sayısına ulaşabildiğimiz gibi, kişi başına harcamada da 1000 ABD Doları seviyesine yaklaşmak mümkündür. Bu dönüşüm sektörü Türkiye kalkınmasının tam da merkezine taşımakta ve sektör uzun dönemli Türkiye milli gelir artışını yani, ortalama büyümeyi, tam 1 puan kadar yukarı çeken bir faaliyete dönüşmektedir” diye konuştu.

TTYD Başkanı Narin, “Turizm faaliyeti, 64 sektörlü bir tanımlamada 40’ın üzerinde sektörün etkileşimiyle oluşuyor ve dolaylı etkilerler milli gelirin yüzde 10’dan fazlasını üretiyor. Turizmde Dönüşüm hamlesi hayata geçirilebilirse önümüzdeki 10 yıl içerisinde sadece turizm sektörü faaliyetleri büyümemize ortalama 1 puan ilave katkı yapabilecek potansiyele sahiptir” ifadelerini kullandı.

“YENİ YAKLAŞIM VE STRATEJİLER GELİŞTİRİYORUZ”

Oya Narin, “Ülkemizin kalkınması ve turizm sektörüne katkı sunmak amacıyla stratejik hedefler ortaya koyduk. Stratejik hedeflerimizin tümüne henüz ulaşamadık ancak sektörel bazda önemli olan girişimleri hayata geçirdik ve somut adımlar attığımıza inanıyoruz.

Turizm ekonomimizin en önemli sektörlerinden biri haline geldi ve böyle olmaya devam edecek. Dolayısıyla yeni yaklaşımlar, yeni stratejiler, dönüşüm programları ve ya bakanımızın açıkladığı gibi ‘turizmde master plan’ son derece önemli” dedi.

“HEDEFİMİZ 100 MİLYONLARIN ÜZERİNE ÇIKMAK”

Yönetim Kurulu olarak birinci konularının turizmde dönüşüm olduğunu dile getiren Narin, turizmde dönüşüme önem verdiklerini vurgulayarak, “Mevcut yatak kapasitemizin modernize edilmesi, yeni yatakların yapılması, destinasyon yönetimi, turizmdeki dönüşüm programımızın ana başlıkları.

Burada amaçlanan hem çağdaş normlara uymak, eskimiş yapıları yenilemek, bir taraftan da varış noktalarının doğru bir yönetim biçimiyle, doğru hizmet sunabilecek hale getirilmesidir. Genel Kurul’da da ifade edildi, ‘eskiden 1 milyon turistimiz olsa, 5 milyonumuz olsa, keşke 10 milyona ulaşsak’ derken birden 40 milyonların üzerine çıktık. Hedefimiz 100 milyonların üzerine çıkmak” şeklinde konuştu.

EN ÖNEMLİ ŞEY KİŞİ BAŞI GELİRİ ARTTIRMAK

Dönüşümle amaçlanan en önemli şeyin kişi başı geliri artırmak olduğunu da sözlerine ekleyen Narin, “Şu andaki gelirlerimizi bin dolarlara doğru çekme ihtiyacındayız. Bunu yapabilmek için dönüşüm içerisinde çeşitlendirme, turistin daha fazla harcama yapmasını sağlamak, daha uzun kalış sürelerine imkan vermek yanı sıra birkaç defa gelmesine imkan vermek önemli.

Bu işin pazarlama ve markalaşma, tur operatörü düzenlerini yeniden büyütmek ve bireysel turisti de Türkiye’ye davet edecek alt yapıyı hazırlamayı amaçlıyoruz. Bunlarla ilgili çalışmaları doğru yaparsak gelirleri yukarı çekmemiz mümkün olacak” dedi.

“İSTANBUL HAVALİMANI DÜNYAYA AÇILAN YÜZÜMÜZ”

Dünya turizminin geliştiğini ve sektörün çok hızlı büyüdüğünü söyleyen Başkan Oya Narin, devletin alt yapı yatırımları, havalimanı yatırımlarına verdiği desteğin çok büyük olduğunu ifade etti.

İstanbul Havalimanı’nın faaliyete geçmesini değerlendiren Narin, “Bir turizm yatırımcısı olarak ben de gezme imkanı buldum. Türkiye’nin, biz ve bizden sonraki nesillerin iftihar edeceği bir proje. Ben gezdiğim zaman bir yatırımcı olarak nereye bakacağımı şaşırdım.

Hem yatırımcılarımızı hem de cumhurbaşkanını vizyonundan dolayı bir vatandaş olarak kutluyorum çünkü yeni yüzümüz ve Türkiye’nin ne kadar çağdaş, ileri bir ülke olduğunu herkese gösterecek. Bu havalimanını gören Türkiye’de muhakkak tatil yapmak isteyecek” ifadelerini kullandı. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.