10 Alman'dan 8’i, Bodrum’un adını bile duymamış...

Bodrum’da turizmin sadece İngiltere, Hollanda ve Belçika pazarıyla beslendiği, bunun yeterli olmadığı, bir an önce Almanya başta olmak üzere Orta Avrupa’da tanıtım hamlesine geçilmesi gerektiği ifade edildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
10 Alman'dan 8’i, Bodrum’un adını bile duymamış...

Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) tarafından Azka Otel’de düzenlenen toplantıda, Türk turizmi açısından Alman pazarı ele alındı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, mart ayında Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’na katıldıklarını, burada yurt dışına turist gönderen Alman turizm şirketlerinin büyük bölümünün Türkiye’de sadece Antalya’yı tanıması, Bodrum’un adını dahi duymadıklarını söylemesi üzerine şaşkına döndüğünü anlattı.

 

Adımızı duyurmalıyız...

Dünya markası Bodrum’un yeterince tanıtılamaması nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Kocadon, “Fuarda sorduğum 10 Alman’dan 8’i Bodrum’u tanımıyordu. Geçtiğimiz yıl ülkemize gelen 4.5-5 milyon Alman turistin ne yazık ki, sadece 45 bini Bodrum’a gelmiş. Alman turizm pastasından hak ettiğimiz payı alamamak, üstelik milyonlarca Türk vatandaşının yaşadığı bir ülkede kentimizi tanıtamamak hepimizin ayıbı” dedi.

Toplantıda, önümüzdeki turizm sezonunun bitiminden itibaren Almanya’nın önde gelen turizm şirketleri ve medya kuruluşlarının Bodrum’a davet edilmesi, 2011 yılında Berlin Turizm Fuarı’nda Bodrum’un Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ayrı bir stand olarak tanıtım yapması, kış sezonunda BOYTAV Başkanlığı’nda oluşturulacak bir heyetin Almanya’da tanıtım toplantılarına katılması, Alman turist için cazip turlar ve kampanyalar düzenlenmesi kararlaştırıldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.