10 adımda kusursuz otel pazarlama stratejisi...

Yeni bir otel pazarlama stratejisi oluştururken nelere dikkat etmek gerekir? Otelinizi tanıtırken internet mecrasında hızla başarı yakalamak ve yeni gelişmeleri her gün, her hafta ve her ay başarıyla hedef kitlenize ulaştırmak nasıl mümkün olur?

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
10 adımda kusursuz otel pazarlama stratejisi...

1 – ANLATMAYA DEĞER BİR HİKAYENİZ OLMALI

Turizm Güncel'in haberine göre, otelinizin benzersiz, taze ve inovatif bir şeye ihtiyacı vardır. Oteliniz insanların duymaktan hoşlanacağı ve arkadaşlarıyla paylaşacağı bir hikaye anlatmalı. Kaliteli  hizmet her şeyin temelidir. Ancak dikkat çekici olmak da çok önemlidir. Hizmetinizle insanların başka insanların dikkatini size yönlendirmesini sağlamalısınız. Sıcak yaz günlerinde check-in sırasında müşterinize sunacağınız buz gibi bir dondurma veya otelinize yeni giriş yapan tüm misafirlerinize ufak lezzetler ikram etmek bu yolda iyi bir başlangıç sayılabilir.

 

2 – YEREL VE ULUSAL BASIN

Halkla ilişkiler iç pazara ulaşmak için her zaman çok önemli olacak. Yerel ve ulusal basın mensuplarıyla ve editörlerle iyi ilişkiler kurmalısınız. Bu yolla onlar gündem yaratırken siz hep listenin başında olursunuz.

 

3 – GDS (KÜRESEL DAĞITIM SİSTEMLERİ)  ve KONSORSİYUM

Apollo, Galileo ve Worldspan tükeniyormuş gibi görülüyor. Oysa bu küresel dağıtım sistemleri kendilerini yeniliyorlar ve hala birer çok önemli iş ve tatil turizmi kaynakları. Amex, ABC Corporates Services, TQ3 Travel Solutions, World Travel BTI ve Carlson Wagonlit şirker segmentinde yararlanılabilecek etkin dağıtım kanalları.

 

4 – OTA (ONLINE SEYAHAT ACENTALARI)

Sanal çağda otelciler ve tüm seyahat pazarı için internet en önemli satış kanalı haline geliyor. Sanal acentaların komisyon oranları ve iş modelleri oldukça çeşitli. Onları iyi analiz edin ve genel stratejinize değer kattıklarından emin olun. Sadece direkt satış çabalarınıza zarar veren ve işi sizden uzaklaştıranlarla çalışmayın. Gerçekten satışlarınızı yükselten online acentaları tercih edin.

 

5 – DESTİNASYON PAZARLAMA

Bu konuda uzmanlaşmış kuruluş veya şirketler grup ve etkinlikleri başarıyla etkiler. Bu kuruluşlarla yakınlaşmalı ve şirket veya tatil gruplarını düşük ve orta seviye talep dönemleri için etkilemelisiniz. Böylece otelinizin pazarını çeşitlendirebilirsiniz.

 

6 – TURİZM VE KONGRE BÜROLARI

Yerle turizm ofisinizle iletişime geçin ve size nasıl yardımcı olabileceklerini, otelinizi tanıtmak için bir şeyler yapıp yapamayacaklarını öğrenin. İnternet sitelerinde yer edinmeye ve kentinize yeni gelen turistlere tanıtıldığınıza emin olun. Kongre büroları da sizin diğer en iyi arkadaşınız olmalı. Bürolara gelen her teklifte ilk düşünülen markalardan bir olmaya bakın.

 

7 – SATIŞ TEMSİLCİSİ

Otelinizin bir satış temsilcisi mutlaka olmalı ve yerel iş fırsatları kovalamalı. Potansiyel ve halihazırdaki müşterilerinizi düzenli olarak ziyaret edip, onlara hediyeler götürmeli. Bu hediyeler akıllı çözümler içeren, zeka ürünü ve gerçekten işe yarayacak şeyler olmalı. Sıradan eşantiyonlar değil. Onları etkileyin ve size bağımlı kılın.

 

8 – İNTERNET SİTESİ VE ARAMA MOTORU OPTİMİZASYONU

Otelinizin internet sitesinin optimizasyona kesinlikle ihtiyacı vardır. Eğer internet sayfanız aracılığıyla direkt satış yapmak istiyorsanız kendinizi site tasarımına boğmazdan önce anahtar kelimeleri düşünün. Siteniz ne kadar güzel olursa olsun insanlar oraya ulaşamıyorsa satış yapamazsınız. Arama motoru optimizasyonu olmadan sanal satış başarısı imkansızdır.

 

9 – SOSYAL MEDYA VE YORUM SİTELERİ

Facebook, Twitter, FourSquare, Gowalla ve Youtube gibi sitelerde profil edinin. Bunu zaten bugüne kadar halletmiş olmanız gerekirdi. Sosyal medyada aktif olarak yer alamak ve taze içeriklerle her hafta veya her ay güncel kalmak şart. Bir blog tüm bunlar için harika bir araç olabilir. Ardından sanal ününüzü yönetmeye başlayabilirsiniz. TripAdvisor ya da Yelp gibi sitelerde müşterilerinizin sizin adınıza yorum yapmalarını sağlayın. Sosyal medya profilleriniz ve yorum sitelerindeki varlığınız akrif ve dinamik olmalı. Yorumları cevaplamayı sakın unutmayın.

 

10 – MOBİL MECRA

En sonunda oteller web sitelerini akıllı telefonlara taşımaya başladılar. Mobil uygulamalatın her bağımsız otel için ihtiyaç olduğunu düşünmeyin. İşe anlaşılır, basit, otelinizin lokasyonunun kolayca tespit edilebileceği, bir görsel galeriye sahip alanla başlayın. Ardından satış ve rezervasyon motorlarına ve daha ileri seviye mobil çözümlere adım adım ilerleyin.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.