1 milyon turist 'gül' için gelecek...

Isparta'da yapılan 'gül turizmi' kapsamında kente gelen ziyaretçiler gül bahçesinde gül topladıktan sonra gülün fabrikalarda işleniş aşamalarını gözlemliyor, böylece gül ürünlerinin tüm aşamalarına tanıklık etmiş oluyorlar.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
1 milyon turist 'gül' için gelecek...

Isparta Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, gölleri, akarsuları, dağları, ormanları, yaylaları, tabiat parklarıyla her türlü turizm aktivitesinin yapılabileceği bir şehir olan Isparta'nın Batı Akdeniz'in cennetten bir köşesi olduğunu dile getirdi.

Isparta'nın dünyada gül yağı üretiminin yüzde 65'ini tek başına karşıladığını anımsatan Kılıç, çiçek açan gülün önce bölgeyi, sonra da gül yağı ile tüm dünyayı eşsiz kokusuyla büyülediğini vurguladı.

Isparta'nın, ''Türkiye'nin Gül Bahçesi'' sloganıyla markalaşan bir şehir olduğunu anlatan Kılıç, ''Güller kenti Isparta'da gül hasadı mayıs ve haziran aylarında yapılır. Hasat döneminde kent merkezi ve ilçelerde yoğun bir gül kokusu yayılır. Gül bahçelerinden toplanan güller fabrikalarda işlenir. Gülden yapılan ürünler daha sonra şehir merkezindeki mağazalarda satılır'' dedi.

Isparta'nın güllerinin sdece Türkiye için değil dünya için de önemli bir değer taşıdığını dile getiren Kılıç, ''Mayıs ve haziran aylarında kentimize gül toplamaya yurt içi ve yurt dışından çok sayıda günübirlik ziyaretçi geliyor. Bu sayı her geçen yıl artıyor'' diye konuştu.

Hedef 1 milyon turist...

Özellikle bu yıl Avrupa ülkelerinden, Japonya'dan ve Türkiye'nin birçok bölgesinden gül bahçelerine günübirlik turlar düzenlendiğini ifade eden Kılıç, bu yıl Japon devlet televizyonu 'NHK' ile Katar'dan 'Qatar' televizyon ekibinin gül bahçelerinde ve gül yağı tesislerinde belgesel çekimi yaptıklarını, böylece kentin dünyada tanıtımına katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Isparta Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, kente gelen turist sayısının her geçen yıl artırdığını belirterek, ''Geçen yıl kentimizde 230 bin turist konaklamıştı. Bu sayı günübirlik ziyaretçilerle 650 bine ulaşmıştı. Bu yılki hedefimiz kentimize 1 milyon ziyaretçinin gelmesini sağlamak'' diye konuştu. (Akşam)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.