Tatil Yörem Datça Fotoğraf Sergisi’nin ardından...

Yazarımız Adil Çulhaoğlu'nun 18-26 Nisan tarihleri arasında Ankara'da, 'Tatil Yörem Datça' fotoğraf sergisinin ardında kaleme aldığı ve duygularını paylaştığı yazıyı okuyucularımıza aynen paylaşıyoruz.

Adil Çulhaoğlu Adil Çulhaoğlu 31/12/2019 23:40
Tatil Yörem Datça Fotoğraf Sergisi’nin ardından...

Adil Çulhaoğlu

Ankara Kalesi, At Pazarı Sanat sokağında 'butik' bir sanat galerisinde Nisan ayının ikinci haftasında açtığım “Tatil Yörem Datça” fotoğraf sergisi süresince iletilen, ilgiyi gösteren ifadeler arasında sıklıkla yer verilen  “bu fotoğraflarla tatili buraya getirmişsiniz”  değerlendirmesi ise, bana bu sergiyle hedeflerime ulaştığımı gösteren mutluluğumu artıran ifadelerdi. Beni yalnız bırakmayan dostlarım, Kaleyi ziyarete gelen Ankaralıların yanında sergiyi ilgi ile izleyen bilgi talep eden çok sayıda yabancı ziyaretçi ise ayrı bir zenginlikti; burada teşekkürlerimi yinelemek istiyorum.

Duyan herkesi gülümseten, mutluluk hissi yaşatan sözcüklerin başında gelen 'tatil' sözcüğü, bizleri yemyeşil doğaya, son günlerde özlediğimiz güneşle denizin maviliğinin buluştuğu bir kumsala, mehtapta bir tekne yolcusu olmaya, bir göl, bir nehir kıyısında olta sallamaya götürür, bir süre de olsa günlük yaşamımızdan uzaklaşırız.

Sıra Tatil'i yaşamak için bir 'Yöre' bulmaya geldiğinde, fuarlar, tanıtım günlerinin olduğu mekânlara gider, torbalarla dolu broşürleri alıp getiririz, medyadaki seyahat ekleri veya programlarını izler, sonunda birimizin diğerine tatil seçeneği yaratmasının söylendiği ve umulduğu halde beklemeye bırakırız konuyu.

Tatil Yörelerimizin doğal ve tarihi zenginlikleri, sundukları lezzetler ile yaşamdan kesitlerin bir fotoğraf sanatçısının objektifinden ya da bir ressamın fırçasından, büyük kentlerde sanat galerilerinde  'Tatil Yörem' adıyla açılacak sergilerle sunulması, kasvetli gri, soğuk kış günlerinde, güneşli mavi yeşil sıcak tatil havasını sanat galerilerine getirecek,  kent insanının nezdinde “tatile gidilecek yöre”  olma şansları da hayli yüksek olacaktır.

Tadımlık lezzetlerin ikram edildiği, yöreye ait tanıtım malzemelerinin de bulundurulduğu 'Tatil Yörem' sergilerinin sanat dünyamızı yerli ve yabancı tatilcilere buluşturabilecek, ama aynı zamanda yörelerin tanıtılmasında sanatçılarımızın gücünden yararlanılmış olacaktır.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.