Tatil Yörem 'Datça' fotoğraf sergisi Ankara'da

Yazarımız Adil Çulhaoğlu'nun 'Tatil Yörem Datça' adlı fotoğraf sergisi 18-26 Nisan tarihleri arasında Ankara Kalesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

31/12/2019 23:40
Tatil Yörem 'Datça' fotoğraf sergisi Ankara'da

Infocafe gibi toplumsal içerikli tanıtım etkinliklerini tamamlayacak nitelikte bir faaliyet alanı olarak düşündüğüm Tatil Yörem projesinin ilk örneği olarak, yıllarca yaşadığım ve binlerce fotoğraf çektiğim Datça ile bu projenin uygulamasını yapmaya karar verdim.

Ankara’nın turizm çekim merkezi kabul edilen Ankara Kalesin'de 18 Nisan da açılacak ve 26 Nisan’a kadar devam edecek “Tatil Yörem ' Datça' Sergisi” sadece Ankaralılara değil Ankara'da bulunan yerli ve yabancı ziyaretçilere de hitap edebilecek. Bu bağlamda Ankara’nın 10 merkezinde afişlerle başlattığımız tanıtım kampanyasını Büyükelçilikler, Bakanlıklar, Sivil toplum Kuruluşlarına gönderdiğimiz davet mektupları ile de destekledik.

Nisan ayında hala kış şartlarının hüküm sürmesi insanlarda güneş ve deniz özlemini iyice derinleştirdiği yapılan sohbetlerde fark ediliyor. Bu arada, fuarlar ve tanıtım günleriyle tatilcilerin ilgisini çekmek isteyen tatil beldeleri çalışmalarını yeme içmenin de sunulabildiği geniş alanlarda sürdürüyorlar ve ilgi de görüyorlar.

Ankara'da düzenlenen resim, heykel, tiyatro gibi sanat faaliyetlerinin içerisinde, çeşitli gezginlerin ve fotoğraf sanatçılarının fotoğraf sergileri soğuk kış günlerinde insanın içini ısıtıyor. Deniz, güneş manzaralarının ağırlıklı olduğu tatil fotoğrafları en fazla ilgi görenler arasında başı çekiyor, akıllı telefonlarla çekilen görüntüler sosyal medyada hemen paylaşılıyor.

En son gezdiğim bir fotoğraf sergisi sonunda Tatil Yörelerimizin fotoğraf sergileriyle tanıtılması fikrinden yola çıkarak bir proje geliştirme düşüncesi bende hakim oldu. 'Tatil Yörem' adıyla organize edilecek sergilerde, yörenin fotoğraf sanatçılarının objektifinden yansıyan fotoğraflarıyla tatil havasının, sıcaklığının sergi salonlarına taşınıp, yöreye has tadımlık ürünlerden oluşan ikramlarla tatlı tatil sohbetlerinin yapılacağı ortamlar yaratılabileceğini, böylelikle kamuoyu yaratabilecek seçkin davetliler nezdinde tatil yörelerimizin daha etkin tanıtımının yapılabileceğini düşündüm.  Datça’nın bademleri ile keyifli bir sergi ortamında olacağız. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.