Kaleiçi’ni korumak hepimizin görevi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, “Kaleiçi’ndeki metruk yapılar hem tarihimize hem güvenliğimize tehdit. Sahipleri belli olmayan, bakımsız ve çöp yığınlarıyla dolu binalar hem tarihi mirasımıza zarar veriyor” dedi.

Kaleiçi’nde yaşanan bir yangın sonrası bölgede incelemelerde bulunan Hacısüleyman, metruk binaların oluşturduğu tehlikeye dikkat çekerek, “Sahipleri belli olmayan, bakımsız ve çöp yığınlarıyla dolu binalar hem tarihi mirasımıza zarar veriyor hem de kamu güvenliğini tehdit ediyor. Bu binaların ya satılması ya da restore edilmesi gerekiyor. Devlet olarak bu konuda acil bir düzenlemeye ihtiyaç var” dedi.
“ANTALYA MÜZESİ KONUSUNDA ORTAK AKIL GEREK”
Antalya Müzesi’nin yıkılması konusunun tekrar değerlendirilebileceğini kaydeden Başkan Hacısüleyman, “Toplumsal konsensüs sağlanması konusunda bir adım atılabilir. Bazen onarılamayacak halde olan binaları tabii ki değiştirmek gerekebiliyor ama bir kez daha bakılabilir. Antalya müzesi güçlendirme yapılmak suretiyle ayakta kalabilir mi? Tarihsel kısmını ayakta tutup yanına kapasiteyi arttırıcı olan bir bina yapılabilir mi? O kadar çok seçenek var ki bu bina kalıp yepyeni bir müze başka bir alanda da yapılabilir. Antalya Müzesi dediğimiz zaman aslında 640 kilometrelik bir banttan bahsediyoruz. Dolayısıyla biz tek bir müzeye sahip olmak zorunda değiliz düşüncesi de belki tekrar tartılabilir” dedi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: