Kuşadası batık uçakla 500 bin turist bekliyor

Sualtı sporları başta olmak üzere yerli ve yabancı turist için tekrar popüler bir destinasyon olmayı hedefleyen Kuşadası, bu algıyı tekrar hayata geçirmek amacıyla turizm atağına kalktı.

31/12/2019 23:40
Kuşadası batık uçakla 500 bin turist bekliyor

Özlem Çerçioğlu, sualtı sporlarına yönelik projelerle bölgedeki turizmi 12 aya çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Çerçioğlu, “850 bin liralık bir proje ile Kuşadası’nda denize batırılan A300 55 metre uzunluğunda ve kanat genişliği 44 metre” dedi.

Sualtı sporları başta olmak üzere yerli ve yabancı turist için tekrar popüler bir destinasyon olmayı hedefleyen Kuşadası, bu algıyı tekrar hayata geçirmek amacıyla turizm atağına kalktı. Bu doğrultuda dalış severlerin en tercih edeceği bir yer olmayı hedefleyen Kuşadası'nda hafta sonu boyutlarıyla deniz altına en büyük uçak olan Airbus A300 batırıldı.

Dünyanın farklı yerlerinden dalış severleri Kuşadası'na getirmeyi hedefleyen proje ile yılda 500 bin turistin bölgeye getirilmesi planlanıyor. Sözcü'nün haberine göre, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, dünyanın en popüler dalış merkezinin Mısır'daki Şarm el Şeyh olarak bilindiğini, ancak yerli ve Batılı turistin güvenlik kaygısı nedeniyle orayı tercih etmekte artık zorlandığını söyledi. Çerçioğlu, bu konuda bu boşluğu yaptıkları projelerle doldurarak Kuşadası'nı turizmin ve dalış severlerin merkezi yapmak istediklerini belirtti.

Kuşadası'nın turizme açılan bir belde olduğunu ancak kimliğinden zamanla uzaklaştığını ifade eden Çerçioğlu, “Kuşadası'nın turizm konusundaki algısını tekrar canlandırmak istiyoruz. İnsanların ilgi duyduğu bir spor dalını getirirsek buraya o zaman daha fazla turist çekmekte elimiz güçlenir. Mesela Türkiye'de 500 bin dalış ile uğraşan insan var. Ailesiyle gelecekler buralara ve bir iç pazar yaratacağız. Buna yabancı turistlerin ilgisini de eklersek, Mısır yerine burayı tercih etmelerini sağlayacağız” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.