INFO – CAFELER...

Adil Çulhaoğlu Adil Çulhaoğlu 31/12/2019 23:40
Yerel tanıtımda bir model… Tüm ülkenin Dudaktan kulağa tanıtımlarının yapıldığı gezi izlenimlerimizi birbirimize anlatabileceğimiz, mekanların INFOCAFE lerin oluştuğunu düşündüm.

İnternetteki sanal ortamların yerini kişisel ilişkilere bıraktığı bu mekanlarda gerçek bilgilere, bir anlamda  tanıtıma dokunabileceğimizi, hayal ediyorum.
Ülkemizde turizmde öne çıkan yörelerimiz İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir,  illerimiz  ile Marmaris, Datça, Bodrum, Alanya, Kemer, Ayvalık, Amasra  gibi beldelerimizin özel idare, belediyeler, vakıf ve dernekler olarak oluşturulan bütçelerle, turizm pazarındaki paylarını arttırmak için  gerek yurtiçi gerekse yurtdışında çeşitli fuarlara katılarak  tanıtım ve pazarlama  çalışmalarını ayrı ayrı veya iller olarak bir şemsiye altında  yürütmektedir.
Son yıllarda Ankara, İstanbul, Bursa, Eskişehir gibi tatile çıkanların yoğunlaştığı metropollerimizde tatilcilerimizi cezp etmek için haftalar, günler adıyla özel tanıtım organizasyonlarının renkli duyurularına bildboardlarına şahit olmaktayız. Kokteylerle açılan gün ve haftalar boyunca, yöresel tadlar, oteller,  doğal ve kültürel zenginlikler tanıtılarak yeni tatilciler kazanılmaya çalışılmaktadır.

Dünya genelinde yaşanmakta olan sürekli ekonomik kriz ortamı yurtdışından gelecek yabancı turist sayısında artma hızını yavaşlatma riskini beraberinde getirmekte, bu nedenle de iç turizmin canlandırılması daha da önem kazanmaktadır.
İç Turizmin hedefi olarak, 2023 yılına kadar tatilci sayısının 20 milyona çıkmasının beklendiği ve hedeflendiği göz önüne alarak, turizm yörelerimizdeki kamu ve kurumlarınca yürütülen iç turizme yönelik daha fazla tanıtma ve pazarlama faaliyetlerine ağırlık verilmesi gerekli olmaktadır.

Bu bağlamda, büyük metropollerimizde turizm yörelerimizi kültürel ve doğal zenginlikleriyle beraber sahip oldukları turizm tesislerini ve çeşitliliğini tanıtan broşürlerin dağıtılacağı, filmlerin gösterilebileceği ve aynı zamanda yöresel küçük hediyelik eşyaların ve tadımlık lezzetlerin satılabileceği sürekli olarak faaliyet gösterecek,’ İnfo-Cafe ‘ olarak adlandırılabilecek tanıtma büroları açılması yararlı olacaktır.

İnfo-Cafe’lerin sürekli olarak faaliyet göstermelerinin finansmanında ve organizasyonunda başta turizm yörelerimiz Ticaret Odaları ve sektör kuruluşları dahil edilerek her türden esnaf ve ticaret erbabının tanıtma ve pazarlama faaliyetlerine aktif olarak katılmaları sağlanmış olacaktır.

Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bursa, Adana gibi Büyükşehir statüsündeki metropollerimizden başlayarak İnfo Cafelerin açılması iç turizmde canlanmayı, hareketlenmeyi getireceği gibi, aynı zamanda bu şehirlerimizde yaşayan, çeşitli tatil yörelerimizden gelme vatandaşlarımızın kendi yörelerinin katılımını da beraberinde getirebilecektir.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.