Firuz Bağlıkaya'dan İstanbul çıkarması

Değişim Hareketi’nin Lideri Firuz Bağlıkaya, SITE Turkey ev sahipliğinde, Qubbe Gayrettepe’de düzenlenen davette MICE sektörünün temsilcileri ve Boğaziçi BYK üyeleriyle ile bir araya geldi.

31/12/2019 23:40
Firuz Bağlıkaya'dan İstanbul çıkarması

TÜRSAB Başkan adayı, SITE Turkey Başkanı Mehmet Kerim Sipahiler’in moderatörlüğünde gerçekleşen Facebook canlı yayınında ise, meslektaşlarının sorularını yanıtladı. Seçildikleri takdirde TÜRSAB’ı komitelerle yöneteceklerini belirterek söze giren Bağlıkaya, ortak kararlar doğrultusunda hareket ederek, sektör sorunlarına hep birlikte çözüm bulacaklarını söyledi. 

Çözüm önerilerini ve projelerini meslektaşlarıyla paylaşan Firuz Bağlıkaya, sektör sorunlarına duyarsız bir yönetimi hak etmediklerini ifade etti. Güçlü olmak için “Birlik” olunması gerektiğini vurgulayan TÜRSAB Başkan adayı, aynı çatı altında, güç birliği yaparak çalıştıkları takdirde sorunların üstesinden rahatlıkla geleceklerini söyledi.

Seyahat Acentası sayısının giderek arttığına, buna rağmen pastanın giderek küçüldüğüne dikkat çeken Firuz Bağlıkaya, kötü gidişatın önüne geçmelerinin şart olduğuna değinirken, yasal düzenlemeyle iki dönemden fazla başkanlık yapmanın önünü kapatacaklarını, koltuk kaygısıyla değil hizmet amacıyla bu yola çıktıklarını dile getirdi.

Fuarlar konusunda Seyahat Acentaları Birliği’nin başrolde olması gerektiğine dikkat çeken Firuz Bağlıkaya, seçildikten sonra MICE sektörü ile ilgili tanımlama, pazarlama ve istatistik (Data) konularındaki eksiklikleri en kısa sürede gidereceklerini söyledi.  MICE sektörünü “Güç” olarak gösterebilmek adına ölçümlemenin doğru yapılması gerektiğinin önemine değinen TÜRSAB Başkan adayı, uluslararası tanıtım ve imaj çalışması konusunda da gerekli adımları atacaklarını vurguladı.

TÜRSAB ‘da “Schengen Ofisleri” kuracaklarını yineleyen Firuz Bağlıkaya, Acenta temsilcilerinin vize konusunda yaşadığı zorlukları en aza indirmek konusunda ellerinden gelen yapacaklarını, meslektaşlarının “Yeşil Pasaport” konusundaki beklentilerinin ise ancak Acentaların “ihracatçı statüsüne” geçmesiyle mümkün olabileceğini ifade etti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.