Ela Quality'den yeni otel geliyor

Kaş-Demre arasına kurulması planlanan Antalya’nın 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi.

22/05/2019 10:26
Ela Quality'den yeni otel geliyor

Bölgede arsa tahsisi yapılan Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin, havalimanının yatırımları hızlandıracağını açıkladı. Turizm yatırımcıları Antalya'ya yatırım yapmak için Antalya’nın üçüncü havalimanı olacak Kaş-Demre arasındaki Batı Antalya Havalimanı’nın açılmasını bekliyor.

Birçok turizmciye bölgede arsa tahsihi yapıldı. Turizmcilere göre 2021 yılının sonunda açılması planlanan havalimanı hem  şehir turizmini daha da harekelendirecek hem de Antalya’nın batısında yeni bir Belek doğmasını sağlayacak.

HEDEF 16 MİLYON

Star Gazetesi'nden yer alan habere göre; bölgede arsa tahsisi yapılan Belek’taki Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin, Demre bölgesinde özellikle inanç ve kültür turizmine yönelik iyi bir potansiyelin bulunduğunu söylüyor.Gezgin, bölgede kurulacak havalimanının bu destinasyona yönelik yatırımları hızlandıracağını açıkladı.

Gezgin “Demre için havalimanını bekliyoruz. Belek’teki Ruslar 5 saatte otobüsle Noel Baba’yı görmek için gidiyor” ifadesini kullandı. Gezgin, Demre’de kurulacak otellerin Belek’ten daha ucuz olacağını açıkladı.

İNGİLİZ VE POLONYALI TURİSTTE PATLAMA

2019 yılının ilk 4 ayında Antalya’ya gelen yabancı turist sayısının 1.5 milyonu aştığını anlatan Ufuk Gezgin, 2019 yılında 16 milyon turist bekleyen Antalya’nın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bu yıl için açıkladığı Türkiye geneli 50 milyon turist hedefinin üçte birini karşılayacağını ifade etti. 2015 ve 2016 yıllarındaki yurt dışı kaynaklı kriz nedeniyle sektörün sıkıntılı dönemler yaşadığını anlatan Gezgin, özellikle Rusya ile ilişkilerin yeniden normalleşmesinin ardından 2018 yılında toparlanma sürecine girildiğini anlattı.

 

Gezgin,  2019 yılında sektörün atılım yapabileceğine dikkat çekti. Türk Hava Yolları’nın, Londra, Berlin, Münih, Stockholm, Stuttgart, Moskova, St. Petersburg, Amman, Cidde, Cezayir, Tel Aviv ve Kuveyt gibi hedef pazarlara Antalya Havalimanı’ndan doğrudan uçuşlara başlamasının Antalya’ya gelen turist sayısını artıracağını açıkladı. Gezgin “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan turizmi stratejik sektör ilan etti.

Bakan da içimizden biri. Doğru adımlar atıyor” ifadelerini kullandı. 2019 yılının ilk dört ayında Antalya’ya yurt dışından gelen turist sıralamasında her zaman olduğu gibi ilk sırayı Rusların yer aldığını anlatan Ufuk Gezgin, İngiltere ve Polonya’dan gelen turist sayısında ise patlama yaşandığını açıkladı. 

RUSLAR İLK SIRADA

Gezgin sözlerine şöyle devam etti:  “Bu yıl ilk 4 ayda birinci pazarımız Rusya’dan Antalya’ya gelen turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 47 arttı. İkinci sırada ise yüzde 31 artış ile Almanya yer alıyor. Kriz döneminde yeni pazar çalışması yaptığımız İngiltere, Polonya ve Romanya müşteri portföyümüze dahil oldu. Brexit nedeniyle paundun Euro karşısında değer kaybı İspanya ve Yunanistan’a giden İngilizleri Türkiye ve Mısar’a yöneltti. Bizim İngiltere ile paund bazlı kontrat yapmamızın da bunda etkisi var.”

ÇOCUKLARI UZAY YOLCULUĞUNA ÇIKARIYOR 

Çocuklu ailelere yönelik Everland Q City konseptini hayata geçiren Ela Quality Resort Belek Hotel, itfaiye istasyonu, hastane, diş kliniği ve moda evine bu yıl uzay merkezi, banka ve dondurma fabrikasını da ekleyerek büyümeye devam etti. Ufuk Gezgin “Otele girdiğiniz anda çocuğunuzla ilgilenen ve çocuklu ailelere kendilerine vakit ayırmalarını sağlayan konseptin yaratıcıları arasındayız.

‘Türkiye’nin En İyi Yönetilen Çocuk Etkinlik Oteli’ seçilmemiz ise başarımızın somut bir göstergesi” ifadelerini kullandı. Bugüne kadar 18 bin 25 çocuğun aktivitelere katılarak çeşitli meslekleri öğrendiğini açıklayan Gezgin “Çocuklar çeşitli meslekleri öğreniyor, kazandıkları Q City paraları ile de hediye alabiliyor. Çocuklar burada yangın söndürüyor, ilk yardım yapıyor, dondurma üretiyor, hatta astronot kıyafetleri giyerek uzay mekiği kullanıyorlar” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.