Bodrum’dan Rusya’ya tanıtım atağı

Bodrum’u Rusya’ya ve Rusça konuşan ülkelere tanıtmak amacıyla Bodrum’da düzenlenen çalıştayda Moskova’da açılacak olan 'Bodrum Tanıtım Ofisi' ile ilgili de imzalar atıldı.

31/12/2019 23:40
Bodrum’dan Rusya’ya tanıtım atağı

Bodrum.com.ru internet portalı ile Kaplan Danışmanlık tarafından Bodrum Tanıtma Vakfının (BOTAV) desteğiyle Bodrum’da ‘Bodrum'u Rusya’ya ve Rusça Konuşan Ülkelere Tanıtma’ konulu çalıştay düzenlendi. Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Toplantı Salonu’nda gerçekleşen çalıştaya Bodrum Belediyesi ve BOTAV Başkanı Mehmet Kocadon, BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt  ve Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz'ün yanı sıra Bodrum iş dünyasından birçok isim katıldı.

‘Bodrum’daki turist ve yatırımcıların sayısını nasıl iki katına çıkarabiliriz ve bundan kazanan kimler olacaktır?’ sorusuna cevap aranan çalıştaya katılanlar, görüşlerini bildirerek fikir alışverişinde bulundu. 

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, çalıştayda yaptığı konuşmada; “Özellikle Rusya'dan Bodrum'a yatırım için gelen değerli yatırımcılara hoş geldiniz diyorum. Bodrum Ticaret Odasının en büyük görevlerinden biri de yurt içi ve yurt dışından gelerek Bodrum ekonomisine katkı verecek -her kim olursa o- yatırımcıya destek olmaktır. Onun için bizler buradayız. Sizlere rakamlarla ilgili de bilgiler vermek istiyorum. 2014 yılında Türkiye'ye 36 milyon 800 bin civarında yabancı turist gelmiş. Bunun 4 milyon 479 bini Rusya'dan gelmiş. Bu da gayet iyi bir rakam. Muğla iline ise 3 milyon 302 bin civarında yabancı turist gelmiş. Bunların da 269 bini Rus turist. Bodrum'a ise gelen 1 milyon 338 bin yabancı turist içinden 61 bini Rusya'dan gelen turistler. Genel turist sayısına baktığımızda Rus turist sayısı, yüzde dört buçuk gibi az bir rakamda kalmış. Demek oluyor ki Rusya'da ya da Rusça konuşan ülkelerde Bodrumumuzu iyi tanıtamamışız sonucu ortaya çıkıyor. Yurt dışı fuarlarında en büyük hedeflerimizden biri de Rus turistlere ulaşmaktı. Yaptığımız araştırmada Rusya'da hiçbir yerin tanıtım ofisi yok. Mart ayında önemli bir adım atarak Bodrum Tanıtım Ofisi’ni Rusya'da açıyoruz. Bu ofisin açılması, Rusya'dan gelecek turist sayısı için de önemli katkılar sağlayacaktır. Ben bu cesur adımı atan, Bodrum'un tanıtımı için yatırım yapan ve Bodrum'u destekleyen Sergey Klyuev Bey'e çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı ve BOTAV Başkanı Mehmet Kocadan ise düzenlenen bu çalıştayın Bodrum’un turizm potansiyelini daha da yukarılara çıkaracak bir çalışma olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Bugün burada gerçekten Bodrum turizmine katkı sağlayacak bir çalışma için bir arada toplanmış bulunmaktasınız. Bu bizi mutlu ediyor. Demek ki hem yurt dışından gelen yatırımcılarımız hem bizler artık Bodrum'un yavaş yavaş yükseldiğini görüyoruz. Aslında bu toplantı, Bodrum’un daha da yükselmesi gerektiğini, yükselirken de bu güzel fikirlerle hem Türkiye ekonomisine hem Bodrum ekonomisine nasıl katkı sağlayabiliriz diye bir araya gelip fikirlerimizi sunduğumuz bir toplantıdır. Şimdi tabi şöyle bir Rusya’ya ve Rusça konuşan ülkelere baktığımızda, çok büyük bir coğrafya fakat ben Bodrum için konuşuyorum, Türkiye için konuşmuyorum. Bunu da belirteyim. Bu coğrafya bu kadar büyük olmasına rağmen Bodrumumuza gelen misafirlerimize baktığımızda, 350 bin ile 370 bin arasında değişiyor. Fakat burada şöyle bir şey var; bu coğrafyanın hem üst yöneticileri olsun hem de ekonomik gücünü kazanmış olanlar olsun tatillerini Bodrum'da geçiriyorlar ama esas halk maalesef Bodrum'a gelmiyor. Demek ki burada tanıtım olarak bir eksikliğimiz var, halka girememişiz ve bu tanıtımın il ayağını Moskova’da, Moskova Fuarı’nda atıyoruz arkadaşlar. Bu da bizim Rusya ve Rusça konuşan ülkelerdeki ilk büyük adımımız olacak Bodrum olarak. Tabi ki bu adım aynı zamanda zannetmeyin ki sadece turizmi ilgilendiriyor; esasında Bodrum coğrafyasına baktığımızda birçok büyük yatırımın olduğunu görüyoruz, Rusya ve Rusça konuşan ülkelerin de burada yatırım yapmak istediğini hep beraber izliyoruz. Hatta Bodrum Belediye Başkanı olarak benim de kapımı çalmaya başladılar. Ben kendilerinden sadece şunu istiyorum; Bodrum'un doğasına kültürüne ve yaşam tarzına saygılı olan her yatırımcının dimdik arkasında dururuz. Çünkü bu onun Türkiye'nin dünyaya açılan ve umut vadeden tek marka şehridir arkadaşlar. Bu marka şehri korumak, düzgün yatırımcı arkadaşlarla birlikte gelişmek, Bodrum ekonomisine katkı sağlamak; bunlar benim en büyük görevim. İşte bu görevlerimizin bilinciyle bugün şöyle bir baktığımızda Bodrum'un tanıtımına el birliği vermiş, gönül birliği vermiş siz turizmci arkadaşları bir defa daha kutlarken, özellikle bu güzel çalıştayın Bodrum'un gelecek turizmine büyük katkı sağlayacağına inanarak hepinize saygılarımı sunuyorum."

Konuşmaların ardından Bodrum Tanıtma Vakfı ve Spektr-Group arasında Bodrum’un Rusya’da tanıtılması kapsamında yapılacak olan faaliyetlerle ilgili işbirliği protokolü imzalandı. Protokolü Bodrum Belediye Başkanı ve BOTAV Başkanı Mehmet Kocadon ile Spektr-Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Bodrumcomru’nun yöneticisi Dr. Sergey V. Klyuev imzaladı. Tanıtım faaliyetleri kapsamında Moskova’da 18 Mart 2015 tarihinde başlayacak olan MITT Turizm Fuarı’nda Bodrum Tanıtım Ofisi’nin de açılışı yapılacak.

Çeşitli konuşmaların yapıldığı ve soru cevap şeklinde geçen çalıştayda Dr. Sergey V. Klyuev, hazırlamış olduğu ‘Bodrum'a Yatırım ve Yabancılar’, ‘Hedef Kitle’ konulu sunumunu yaptı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.