Bir pozisyona talip olanlar zaten aramızdan ayrıldı

TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya, 24-25 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek olan TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurulu öncesinde turizm gazetecilerinin sorularını yanıtladı. Bağlıkaya özellikle, diğer adayların sürekli gündeme getirdiği liste tartışmalarına değindi.

16/02/2018 14:10
Bir pozisyona talip olanlar zaten aramızdan ayrıldı

Emin Çakmak’ın sonradan adaylığını açıklaması hakkında yorum yapmaktan kaçınan Firuz Bağlıkaya, gazetecilerin “Yoksa sizden intikam almak mı istedi?” sorusuna; “Muhalefetle ilgili çok konuşmak istemiyorum. Arkadaşımız aday oldu. Allah yolunu açık etsin. Başarılar diliyorum” yanıtını verdi.

Yönetim Kurulu ile ilgili de konuşan Bağlıkaya, “Kafamızda tabii ki isimler var. Son birkaç günde karar verip, listeyi ona göre oluşturacağız. Kafasında listeden başka bir şey olmayan ve aslında harekete değil de, oradaki bir pozisyona talip olan arkadaşlarımız zaten aramızdan ayrıldı. Değişim Hareketi içindeki bütün arkadaşlarımız, listede olsunlar ya da olmasınlar, hiçbir şey değişmeyecek. Biz tek bir vücut halindeyiz.

Bizim arkadaşlarımızla aramızda liste sorunu olmaz

Bizim arkadaşlarımızla aramızda liste sorunu olmaz. Buradan bir medet umdukları için bir tartışma yaratmaya çalışıyorlar. 'Listeni açıkla' diyorlar. Senin listen nerede? Sen daha adayın kim olduğunu bile açıklamadın.

Karşındaki adam ben aday değilim diyor ama veda gezileri adı altında seçim gezileri yapıyor. Sen kendi listene baksana, benim listemle ne işin var? Öbür muhalif arkadaşımız da öyle. Ya arkadaşım, siz kendi işinize baksanıza.

Bu liste açıklama hevesi nedir?

Aslında listede olanlardan değil,  listede olmayanlar üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Bakacaklar ve benim yazmadığım isimleri arayarak, ‘Sen bize gel’ diyecekler. Aramızda nifak yaratmaya çalışıyorlar. Bizde olmaz. Olacak olanlar da gitti" dedi.

Biz Başaran Bey’e, onun bize davrandığı gibi davranmayacağız

Firuz Bağlıkaya, gazetecilerin “Başaran Ulusoy’u nasıl uğurlayacaksınız ve göreve geldiğinizde TÜRSAB’daki ilk işiniz ne olacak?” sorusuna ise, şu yanıtı verdi:

"Bir kere Başaran Bey ile şahsi bir sorunumuz yok. Biz, Başaran Bey’i layık olduğu şekilde uğurlayacağız. Onun bize davrandığı gibi davranmayacağız. Ben onu anlıyorum. O iş yerini işgal ediyormuşuz gibi bir tavır sergiliyor, öyle bir ruh hali içinde.

Ona yardımcı olmaya çalışacağız. Mümkün olduğu kadar tecrübelerinden faydalanmaya çalışacağız ve gerekli olduğunda kendisine danışacağız. Hiçbir şekilde kendisini yok saymayacağız.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.