Yunanistan'dan satılık otel...

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Yunan firmalar elindeki yük taşıma gemileri, otel ve adalara Türkiye’de müşteri arıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yunanistan'dan satılık otel...

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Yunanistan düze çıkmak için umudunu Türkiye’ye bağladı. Yunanistan’da armatörlük yapan ünlü iş adamı Damyen Milonays, Türkiye’deki temsilcisi Soterios Rouvas aracılığıyla Türk firmaların kapısını çalıyor.

Sistem Barter tarafından devreye sokulan, Takasdepo.com adli takas borsasında gemi, ada ve oteline müşteri arayan iş adamı, karşılığında ise takasa uygun mallar arıyor. Takas pazarına sunulduktan kısa süre sonra yoğun ilgi gören ürünler yeni sahiplerini arıyor.

Sistem Barter Genel Müdürü Orhan Besle, “Sitede ilk etapta Türkiye genelinde başlayan işlemlerin ardından ilk defa uluslar arası bir takasa imza atacağız. Yunanlı firmalardan çok talep alıyoruz fakat henüz mevzuat doğrudan alım satım yapmaya uygun değil. Mutlaka Türkiye’de temsilcilere ihtiyaç var. Şu an Yunanistan’ın önde gelen firmalarından biri elindeki 1.470.000 dolar değerindeki yük gemisinin, 3.250.000 Euro değerindeki lüks bir oteli, 3.900.000 Euro değerindeki ada ve gene 400.000 dolar değerinde başka bir yük gemisini takasa çıkardı.

Bu ürünlere çok büyük ilgi oluştu. Temsilciler aracılığıyla Türk iş adamlarıyla görüşmeler sürüyor. Yoğun ilgi nedeniyle biz de Yunanlı bir barter firmasıyla görüşme halindeyiz, eğer anlaşma sağlanabilirse Yunan firmaları ile Türk firmalarının da doğrudan mallarını takas etmesine imkan sağlayacağız. Zorda olan Yunan şirketleri için Türkiye’de büyük fırsatlar var. Takas sistemiyle avantaj elde edebilirler. Aynı şekilde diğer Avrupa ülkelerinde de partner arayışı içindeyiz. Global bir takas borsası kurmak istiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.