Dünya Turizm Günü, Mısır'da kutlanacak...

Mısır, Birleşmiş Milletler’in her yılın 27 Eylül günü olarak ilan ettiği Dünya Turizm Günü etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Asvan’da düzenlenecek resmi etkinliklerin bu yılki teması “Turizm – Kültürler arasındaki Bağ”.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünya Turizm Günü, Mısır'da kutlanacak...

Birleşmiş Milletler’in her yıl 27 Eylül’de kutladığı Dünya Turizm Günü, uluslararası toplum arasında turizmin önemine ve sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik değerlerine dair bilinç yaratma amacı taşıyor. Mısır’ın önemli turizm şehirlerinden Asvan’da yapılacak Dünya Turizm Günü kutlamaları kapsamında turizm sektörünün liderlerinin, akademisyenlerin ve basın mensuplarının katılacağı söyleşiler düzenlenecek.

Mısır Turizm Bakanı Fahri Abdül Nur konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “2011 Dünya Turizm Günü resmi kutlamalarına Mısır olarak ev sahipliği yapmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Turizm, 2010 yılında GSMH’mızın %12’sini oluşturan, her yedi çalışandan birine istihdam sağlayan bir sektör ve halkımız için çok büyük önem taşıyor. Dünya Turizm Günü, ekonomik açıdan hayati öneme sahip bu sektöre dair bilincin artırılması ve sosyal, ekonomik ve çevresel bakımdan hem dünyanın geri kalanına hem de Mısır’a yapacağı katkılar açısından çok önemli bir fırsat.”

Mısır Türkiye Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin ise şunları söyledi: “Turizm tüm dünya ekonomileri için taşıdığı önemin yanı sıra, halkları birbirine yaklaştıran, farklılıkları görünmez kılan ve kültürlerin birbirleriyle kaynaşmasını sağlayan boyutlarıyla da ilgiyi hak eden bir kavram.

Tüm dünyanın benimsediği bu resmi günün bir turizm ülkesi olan Mısır’ın ev sahipliğinde kutlanması dünya açısından çok anlamlı ve bizim açımızdan da son derece gurur verici. Ayrıca Mısır’ın sahip olduğu güven ve istikrar ortamıyla birlikte dünya kamuoyunun Mısır halkına gösterdiği desteğin de somut bir göstergesi.”

Mısır’ın Asvan kentindeki etkinlikler Nil Nehri’nin ağzındaki Nubya Çölü’ne inşa edilen Cataract Hotel’de gerçekleştirilecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.