125 Sterlin'e, hayatta kalma dersleri...

İngiliz Havayolu British Airways kaza anında yapılması gerekenler üzerine uçuş dersleri vermeye başladı. British Airways, kaza esnasında emniyet ve güvenlik ile ilgili önemli püf noktalarını yolculara ders olarak veriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
125 Sterlin'e, hayatta kalma dersleri...

125 sterlin ödeyerek Gatewick- Roma esnasında yaşanan bir uçak kazasında nasıl hayatta kalabileceklerini öğreten British Airways, kaza esnasında emniyet ve güvenlik ile ilgili önemli püf noktalarını yolculara ders olarak veriyor.

Yapılan istatistiklere göre, ortaya çıkan analizlerde uçağın kuyruk kısmında oturan yolcuların yangın çıkması halinde sorun yaşadıkları, aynı durum kokpite yakın oturan yolcular için de geçerli olduğuna işaret ediyor. Uçak havalanmadan önce yolcuların oturdukları sıranın, her iki çıkış kapısına kaç sıra uzaklıkta olduğunu saymaları tavsiye ediliyor.

Kaza nedeniyle, uçağın içinin karanlık olabilmesi ihtimaline karşılık bu yöntemin işe yarayacağı söyleniyor. Koridora yakın oturan yolcular için durumun daha kolay olduğu, cam kenarına oturanların ise çıkış kapılarına ulaşmak için daha fazla zaman harcadıkları bildirildi.
 
Kaza olduğunda gözlemlenen en belirgin sorunlardan birisi de, insanların panik halindeyken nasıl açabileceklerini bildikleri halde emniyet kemerlerini çözmekte güçlük çekmeleri yönünde olduğu söyleniyor. İngiliz Havayolu British Airways, uçak kazalarına karşı insanları bilinçlendirme ve hayatta kalma metotları üzerine özel dersler vererek havacılıkta yeni bir akım yarattı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.