Zigana Hotel’den açıklama... 35 villa satılacak, kredi borçları ödenecek

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Trabzonspor’un Onursal Başkanı, eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz’ın İzmir Alaçatı’daki oteli Resort Zigana Otel’in satışa çıkarıldığı gündeme geldi. Ancak, otelle ilgili farklı bir durum olduğu ortaya çıktı.

08/05/2024 12:31
Zigana Hotel’den açıklama... 35 villa satılacak, kredi borçları ödenecek

Mehmet Ali Yılmaz’ın ortak olduğu, otelin de sahibi konumundaki Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Yatırımları A.Ş., KAP’a yaptığı açıklama ile iddialara açıklık getirdi. Patronlardünyası'nda yer alan habere göre, açıklamada şöyle denildi:

“Şirketimizin 30.06.2023 ve 30.09.2023 tarihli Finansal Tabloların 2.09 no'lu dip notlarında ‘10.500.000 USD anapara tutarlı kredinin ödenmesine ilişkin Odeabank ile protokol imzalanmıştır. Bu protokol kapsamında Alaçatı İzmir'de yer alan Resort Zigana Otel'de yer alan 35 adet villanın satışından elde edilecek nakit bedeller grubun kısa vadeli kredi borçlarını ödemek amacıyla kullanılacaktır.

Yine bu protokol kapsamında ilgili villaların satışı için 28.06.2024 tarihine kadar kredi borcunun karşılayacak tutar kadar satışın gerçekleşmemesi durumunda kalan bakiye için grup ile Odeabank A.Ş. vade uzatımı yada borcun villaların ayni olarak ODEABANK A.Ş’ye devri hususu taraflar arasında görüşülerek, karara bağlanacaktır’ açıklamasına yer verilmiş olup, bu açıklamada yer alan husus dışında, Resort Zigana Hotel’i ile ilgili bir gelişme bulunmamaktadır.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.