Zelenskiy'den Ukraynalılara çağrı: Destek için tatile Türkiye'ye gidin

Rusya'nın uyguladığı kısıtlamaları ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "destek" için Türkiye'ye daha fazla turistin gitmesi çağrısında bulundu.

16/04/2021 10:24
Zelenskiy'den Ukraynalılara çağrı: Destek için tatile Türkiye'ye gidin

Zelenskiy, Facebook sayfasında yayınladığı videoda, ülkesinden Türkiye'ye turizm hareketinin artırması ve Ankara'yı desteklediğini göstermesi gerektiğini söyledi.

Zelenskiy, "Rusya Federasyonu'ndan Türkiye'ye turizmi kısıtlayacaklarını söylediler. Bunlar kişisel meseleleridir. Bizim tam tersine turizmi artırmamız ve Türkiye'yi desteklediğimizi göstermemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Ukraynalı lider, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkesine desteği için şükranlarını dile getirdi ve "Bizim tutumumuzu desteklemesi, Kırım'ın ilhakını tanımaması önemlidir" diye ekledi.

Erdoğan, 10 Nisan'da Zelenskiy ile İstanbul'da görüşmüş, Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların müzakereler yoluyla çözümünü temenni etmiş, ayrıca Ankara'nın Kırım'ı Rusya'nın bir parçası olarak tanımayacaklarını belirterek, “Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü kararlılıkla savunuyoruz" demişti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.