ZEI EU-TURKEY- MONITOR' ün yeni sayısı çıktı...

ZEI EU- TURKEY- MONITOR dergisi yeni sayısı ile AB-Türkiye ilişkilerini mercek altına almaya devam ediyor. ZEI EU-TURKEY-MONITOR yılda üç kez yayın yapan ve AB-Türkiye müzakerelerini en başından bu yana izleyen tek ve tarafsız yayın anlayışı ile yayın hayatına devam eden dergi olma özelliğini sürdürüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
ZEI EU-TURKEY- MONITOR' ün yeni sayısı çıktı...

3 Ekim 2005 yılından itibaren Bonn Üniversitesi Avrupa Entegrasyon Çalışmaları Merkezi tarafından çıkarılan ZEI EU-TURKEY-MONITOR dergisinin editörlüğünü Bonn Üniversitesi Öğretim Üyeleri  Dr.Volkan Altıntaş ve Dr. Andreas Marchetti yürütüyor.

Derginin bu sayısında Arap Dünyasında yaşanan demokrasi ayaklanmaları ve bu ayaklanma sürecinde Türkiye’nin rolü ve bölgedeki gücü tartışılmaya açıldı. Avrupa Parlamentosu Milletvekili İsmail Ertuğ bölgedeki ayaklanmaları Türkiye-AB süreci içinde ele alırken, Thomas Demmelhuber Mısır’ın demokrasi çabalarında Türkiye’den alınacak dersleri masaya yatırıyor.

Dr.Volkan Altıntaş, AB-Türkiye Müzakerelerinde 2011 yılı içinde yaşananları kronolojik bir sıralama ile gözler önüne sererken, Dr.Nalan Demiral Libya’daki karmaşıklığa AB perspektifinden bakıyor. Son olarak Dr.Andreas Marchetti de AB’nin Akdeniz Çanağı politikasını eleştirel bir bakış açısıyla ele alıyor.
 
ZEI EU-TURKEY-MONITOR dergisinin son sayısına aşağıdaki linkten ulaşmanız mümkün:
 
http://www.zei.de/download/zei_tur/ZEI_EU-Turkey-Monitor_vol7no1.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.