Zafer Havaalanı hizmete girdi...

Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olan ‘Zafer Havaalanı’ açıldı. Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’ın ortasında yer alan havalimanı yılda 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek şekilde inşa edildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Zafer Havaalanı hizmete girdi...

Havalimanından iç ve dış hatlar olmak üzere yılda 2 milyon kişinin geçiş yapması ve tesisin Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illerindeki termal merkezlere talebi  artırması öngörülüyor. Sözleşmede öngörülen süreden 18 ay önce tamamlanan havalimanının açılışını dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.  

KARAYOLUYLA EŞDEĞER...

Havalimanının Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’a ortalama yarım saat mesafede olduğuna dikkati çeken Başbakan Erdoğan, alana her boyutta uçağın inebileceğini söyledi. “Artık Belçika’daki hemşehrilerimiz direkt oradan uçup buraya inebilecek” diyen Erdoğan, hem THY hem de özel uçak şirketlerinin genel müdürlerine de bu havalimanına uçuşlarda aktarma yapılmaması istediğini bildirdi.

Zafer Havalimanı’na uçakla geldiğini anımsatan Erdoğan, bundan iftihar ettiğini de söyledi. Erdoğan, “Şu anda havayolu ile seyahat artık karayolu ile seyahat etmek kadar adeta eşdeğer haline geldi. 2002 yılında ülke genelinde tarifeli sefer düzenlenen havalimanı sayısı 26’ydı, bugün ülkemizin dört bir yanında 48 havalimanı var. Türkiye’nin geneline baktığımız zaman bu 48 havalimanına 81 ilden ortalama 45 dakikada  ulaşabiliyorsunuz” dedi.
 
18 AYDA TAMAMLANDI...
 
Zafer Havaalanı ile ilgili konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, faaliyete geçen havaalanı sayısının 49’a çıktığını söyledi. Zafer Havaalanı’nın bir ilk olduğunu ifade eden Yıldırım, ilk defa 3 ile birden hizmet verecek böyle bir havaalanını Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirdiklerini anlattı. Yıldırım, bütçeden kaynak ayrılmadan bu havaalanının yapımının gerçekleştirildiğini kaydetti. Bu havaalanının yapım süresinin bir rekor olduğunu ifade eden Yıldırım 36 ay sözleşme süresi olduğunu, yüklenici firma ile yapılan pazarlık ile bunu 30 aya düşürdüklerini, ancak yüklenici firmanını havaalanını 18 ayda tamamlayarak hizmete sunduğunu söyledi.
 
BÖLGEYE HİZMET EDECEK...
 
Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illeri arasında, bölgeye hizmet edecek, Türkiye’nin ilk bölgesel hava limanı olan Zafer Havalimanı’nın 28 Temmuz 2010’da düzenlenen ihalesini, yap-işlet-devret modeliyle 29 yıl 11 ay yapım ve işletim  süresi teklif eden IC İçtaş inşaat firması kazanmıştı. Tesis, Kütahya il merkezine 45, Afyonkarahisar il merkezine 55, Uşak il  merkezine de yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
 
292 milyon liralık yatırımı açtı...
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya Simav’da hükümet konağı, eğitim ve belediye tesislerinin açılışı ile TOKİ konutlarının anahtar teslimi için düzenlenen törene de katıldı. Erdoğan, Simav’daki açılışını yaptıkları 136 milyon yatırım tutarlı 15 kalem hizmet ile Kütahya’da açılışını yaptıkları Zafer Havalimanı’nın da aralarında bulunduğu toplam 292 milyon yatırım tutarlı 19 tesisi açtı. (Hürriyet)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.