Yüzde 50 pahalandı ama.... Satışların yarısından fazlası yine de Türkiye'ye

Rus turistler için Türkiye'de tatil yapmanın maliyeti son bir yılda yüzde 50 artış gösterdi.

04/07/2022 20:17
Yüzde 50 pahalandı ama.... Satışların yarısından fazlası yine de Türkiye'ye

İzvestiya gazetesinin Level.Travel verilerine dayandırdığı habere göre, şu anda iki kişinin Türkiye'de bir hafta tatil yapabilmek için harcaması gereken miktar 115 Bin ile 172 Bin Ruble arasında (2 Bin 83-3 Bin 114 Dolar).

Level.Travel yetkilileri buna rağmen satışların yarısından fazlasının Türkiye turlarına ait olduğuna dikkat çekiyor. Türkiye'nin toplam içindeki payı yüzde 53. Rusya içi turların payı ise yüzde 23. Bunu yüzde 9'la Mısır, yüzde 8'le Abhazya ve yüzde 4'le Birleşik Arap Emirlikleri takip ediyor.

Türkiye'de Rus turistlerin ilk tercihi Antalya

Türkiye'de Rus turistlerin ilk tercihi yüzde 35'le Antalya. Kemer yüzde 28, Side yüzde 20, Muğla yüzde 9 ve Belek yüzde 6'lık paya sahip. Gazetenin görüşüne başvurduğu Tez Tour yetkilileri de Türkiye istikametinde fiyatların yüzde 40 oranında arttığını dile getiriyor.

Vipservis'ten Dmitri Gorin de Türkiye'ye bu yıl oldukça yüksek bir talep gözlendiğini aktarıyor. Fakat Gorin'e göre, bu yıl Türkiye'de tatil yapmak isteyen 6 milyon Rus'un ancak yarısı bu hayali gerçekleştirebilecek. Bu durumun en temel sebebi ise, fiyatlardaki artış.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.