Yurtta sulh !!!

İki Türk öğrenci İspanyada bir üniversitede dersler alıyoruz. Her hafta BBC - One-minute World News den dünyada yaşananlar izletiliyor öğrencilere ve biz her hafta sınıfta bulunan Arjantinli sinden, Romanyalı sına, Katalan’ından, İspanyol öğrencisine ve İngiliz hocasına kadar Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu, barışçıl bir toplum olduğumuzu açıklıyoruz.

Özgür Sarıbaş Özgür Sarıbaş 31/12/2019 23:40
Yurtta sulh !!!

Özgür Sarıbaş 

Açıklamak zorunda kalıyoruz. Bir gün Atatürk’ten bahsediyoruz, diğer gün Mevlana’dan sözler söylüyoruz ama artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bu hafta sadece oturup izledik.

İnsanların neden polis kurşunuyla öldürüldüğünü açıklayamadık,
Videodaki polisin halkın üzerine neden ateş açtığını anlatamadık,
Geçen haftaki maden faciasında olduğu gibi sustuk kaldık,
Seçimlerde neden hile olduğunun düşünüldüğünü anlatamadığımız gibi,
Gerçekten Twitter yasaklandı mı, şaka mı diye yöneltilen sorulara yanıt bulamadığımız gibi,
Her ay yeni bir ölüm haberini, insanların sokakları yakıp yıkmasını, polislerin halka ateş açmasını anlatamadığımız gibi,
Çocuk ölümlerini ve daha nicesini açıklayamadığımız gibi.
----------------
Ben ne siyasetçiyim, Ne iş adamı, Ne maden ocağım var benim, Ne kutu kutu paralarım, Ne arazilerim, Ne de milyarlık saatim…
Ben sıradan bir öğrenciyim, basit bir araştırma görevlisiyim, geleceğini planlamaya çalışan sıradan biri. Bazen acaba beni de dinliyorlar mı diye düşünüp önemli biri gibi hissetmediğim olmuyor değil. Ama her ne olursam olayım bildiğim bir şey var. Bana, size, bize, tüm toplumumuza, madende hayatını kaybedenlere, sokaklarda can verenlere, işçilere, memurlara, öğrencilere, emekçilere, patronlara, sağcısına, solcusuna bu ülkenin hiç bir bireyine bunları yaşatmaya kimsenin hakkı yok.
Ne o tertemiz çizmelerini kirli sandıran zihniyetin, ne o kirli siyasetin, hükümetin, muhalefetin, bakanın, çakkalın, hiç kimsenin hakkı yok.
-------------------
Biz pazartesi sabahı kalkar sınıfımıza gider yine anlatırız ülkemizi, yine davet ederiz öğrencileri, her ne kadar korktuklarını, gelmeye çekindiklerini söyleseler de açıklarız yine saatlerce. Siz diğer Türkler gibi değilsiniz, kıyafetleriniz buradakilere benziyor deseler de, sizin ülkenizde savaş mı var diye sorsalar da, demokrasi yok sansalar da, benim içimde gelecek haftaki haberlerde Türkiye ile ilgili ne olacak korkusu hep olsa da yine anlatırız güzel ülkemizi. Akarsularımızı, havamızı, kültürümüzü, insanımızı anlatırız yine. Yurtta sulh cihanda sulh deriz yine her ne kadar haberler bizi yalanlasa da, gel ne olursan ol yine de gel deriz şu aralar biz bile inanmasak da.
 

Ben meselemizin ne olduğunu kendimce biliyorum aslında.
Mesele insan olabilmekte, insan olduğunu sanmakta değil.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.