Yunanistan'daki turizmciler isyanda... Battık, gümrük kapılarını acilen açın

Yunanistan’ın Ege’deki adalarında faaliyet gösteren turizmciler ortak aldıkları karar ile adalardaki hudut kapılarının açılması için Denizcilik, Ada Politikaları ve Turizm Bakanlığı’na mektup göndererek ekonomik olarak çöküntü içerisinde olduklarını acilen hudut ve gümrük kapılarının açılmasını istediklerini belirttiler.

10/04/2021 10:37
Yunanistan'daki turizmciler isyanda... Battık, gümrük kapılarını acilen açın

Yunanistan’ın Ege’deki Leros, İstanköy, Sömbeki (Symi), Samos, Sisam, Patmos, Rodos ve Midilli adalarındaki tur operatörleri ve tur acenteleri yaklaşık 15 ay önce pandemi nedeni ile kapatılan ve çoğunluğu Türk turistlerin giriş yaptığı gümrük ve hudut kapılarının acilen açılması için Oniki Ada Turizm Birliği tarafından oluşturdukları ortak bildiri ile Denizcilik,  Ada Politikaları ve Turizm Bakanlığı’Ndan acil yardım desteği istedi.

ONLARCA SEKTÖR İFLAS ETME NOKTASINA GELDİ

Rodos Adası’nda yayın yapan www.rodiaki.gr haber sitesinin okuyucularına duyurduğu haberde adalarda turizme dayalı ekonomilerin çöküş içerisinde olduğu belirtilerek "Bildiğiniz gibi, On İki Ada'nın çok küçük adaları için" havaalanı "rolü, limanları tarafından yerine getiriliyor. Kalimnos, Leros ve Patmos gibi küçük adalar, son 5 yılda yerel acentelerin birçok çabasından sonra sezonluk giriş kapılarının işletilmesinden yararlanarak kendi turist ürün ve karakterlerini oluşturmuşlardır.

Böylece, marinalara, restoranlara, mağazalara, hediyelik eşya satan dükkanlar otel ve restoranlar başta olmak üzere onlar sektör iflas etme noktasına gelmiştir. Bu nedenle  2020'de deniz giriş kapıları kapatıldı. Bu şirket ve işletmelerin zararları hesaplanamaz derecede büyük orandadır” denildi. 

KAPILARIN DERHAL AÇILMASINI İSTİYORUZ

Anterhaber'de yer alan habere göre, Yunan turizmciler üç bakanlığa gönderdikleri mektup ayrıca “Türkiye ile işbirliği içerisinde yürütülen ve karşılıklı feribot ve yat seferlerinin düzenlediği yat turizmi ve denizcilik sektörüde büyük zarara uğramıştır.

Oniki Adalar'daki (Rodos, Simi, İstanköy, Kalimnos, Leros ve Patmos) kapıların derhal yeniden açılması ve bazı protokollerle - 72 saatlik test veya aşılanmış olanlar için Yeşil Geçiş - sıhhi kurallara sahip teknelerin sirkülasyonu, adalarımıza ve ülkemize acil ekonomik faydalar sağlayacaktır” denildi.

Turizm örgütleri ve acente yöneticilerinden oluşan bir gurubun önümüzdeki hafta Başbakan Kyriakos Mitsotakis’i ziyaret ederek durumun aciliyetini iletecekleri belirtildi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.