Yunan operatörlerden Türkiye tatil rezervasyonu iptalleri

Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan siyasi kriz nedeniyle Yunan operatörlerden Türkiye tatil rezervasyonu iptalleri geliyor. Türk turizmciler ise, “Yunanlar bu konuda daha muhafazakâr. Yaşanan siyasi gelişmelerde hemen aksiyon alıyorlar. Ancak Türkler Yunanistan’a gitmeye devam ediyor” açıklaması yaptı.

30/09/2022 22:20
Yunan operatörlerden Türkiye tatil rezervasyonu iptalleri

Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli'nin haberine göre; Ankara-Atina hattı arasında yaşanan gerilim turizm sektörüne de yansıyor. Siyasi krizin yaşanmaya başladığı tarihten itibaren Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında düşüş yaşanıyor.

Türkler ise, Yunanistan’a tatil için gitmeye devam ediyor. Yaşanan krizin Türkiye tarafında ticarete ve turizme yansımadığını söyleyen turizm sektörü temsilcileri şöyle konuştu:

'Yunanlar bu konuda daha muhafazakâr' 

"Yunanlar bu konuda daha muhafazakâr. Yaşanan siyasi gelişmelerde hemen aksiyon alıyorlar. Bunu rakamlardan da anlayabiliriz. Türkiye’ye gelen turist sayısında düşüş var, rezervasyon iptalleri yaşanıyor.

Belki güvenli görmedikleri belki de siyasi sebeplerden bu kararı alanlar var. Ancak Türkler Yunanistan’a gitmeye devam ediyor. Bu bir tercih meselesi. Kriz var diye ticaret ve turizm durmamalı." Türklerin Yunanistan’da yaptığı harcamanın yıllık 1 milyar Euro civarında olduğu belirtiliyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.